22046116_684140621780839_7760987187369518666_n

Скорпион е знакът на вечната активност

За Скорпиона с любов

Скорпиони се раждат през есента. Онази есен – калната, по време на която падналите листа започват да гният и се разлагат в почвата. Стават за храна на червеи и гадинки, захранват с минерали и вещества пръстта, за да може на пролет да покълнат новите семенца. Нещо се разпада, разлага, за да даде енергия за живот. Това е процесът на трансформация.

Наблюдавайки природата можем най-лесно да направим извод за нрава на хората, родени през този сезон. Такива са Скорпионите – борят се, страдат, самоизяждат се, за да се възродят отново като Феникс от пепелта. Това са външно спокойни хора, които притежават огромна вътрешна сила. Като воден знак Скорпионите са много инуитивни, фино усещат обстановката, знаят кога да замълчат и кога да излязат от сянка, за да предприемат активни действия. Трудно е да ги излъжите и съветът ми е да не го правите.

При контакта си със Скорпиони се дръжте самоуверено и с усещане за лично достойнство, защото те не обичат слаби опоненти. Външно са сдържани, но са раними и крайно уязвими, вътрешно са емоционално натоварени.Трябва да сме предпазливи с тях, защото лесно можем да ги засегнем. Те възприемат света в черно и бяло, не признават полутоновете, за тях има само добро и лошо. Ако обичат, то е от все сърце, ако мразят- също. Приемат живота като битка и биха нападнали всеки, който ги застраши. За представителите на тази зодия нормалното състояние е конфликтното. Винаги очакват удар и са готови да го отбият.

Скорпионите възприемат света като пространство от взаимодействащи си енергии. Често искат да се доберат до самия корен на нещата, не се задоволяват от повърхностни обяснения и затова често се интересуват от окултни и духовни знания. Усещат невидимата граница и винаги се опитват да я прескочат, за да видят какво има отвъд. Затова имат подчертан интерес към смъртта. Силно усещат реалността на другия свят, дори много по-силно от физическия.

Скорпион е знакът на вечната активност, затова колкото по-натоварен е, толкова повече се зарежда с жизнена сила. Той не обича да губи и е много устойчив, когато си е наумил нещо. Преследва целта си с мощна страст. Способен е да бъде отличен обществен лидер и да поведе след себе си голяма група от хора. Именно от представителите на този воден знак стават чудесни политици. И психолози.

Интуитивният им усет, безстрашие и влечение към тайнствата на невидимия свят ги прави добри целители, лекари, хирурзи. Те не се плашат от смъртта, затова често са склонни да рискуват дори собствения си живот. Влечението им към тайните и загадките ги прави талантливи детективи и полицаи. Но също така и мафиотски лидери или изпечени престъпници.

Най-голямата сила на Скорпиона е неговият магнетизъм. Притегля към себе си всеки, от когото има нужда. Смелост и решителност, достойнство и мъжество, силна интуиция и пророчески дар са само малка част от качествата му и повод да ценим хората в обкръжението си, родени под знака на Скорпиона. Защото обича ли ни един Скорпион бъдете сигурни, че ще обърне света, за да ни притежава, защитава и дарява с любов…макар и понякога обсебваща. Е как да не ги обичаме Скорпионите!

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com или на ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

 

Снимка: VelislavaKovatchevaPhotography

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *