IMG_20190527_094751

Ретрограден Меркурий през 2021г. – време за равносметка, разчистване, уединение

 

snimka_s_fon_astrologia (1)През 2021г. на небето ще наблюдаваме 3 фази на ретроградност на Меркурий. Добре е да знаем кога са тези периоди, за да можем адекватно да интегрираме енергиите, предизвикани от планетарните разположения, за да бъдем по-спокойни и успешни.
Първият за тази година ретрограден Меркурий започва на 31 януари и продължава до 20 февруари в зодиакалния знак Водолей. Управител на Водолея е планетата Уран и отговаря за техниката, иновациите и технологиите. Не е препоръчително да се купуват електрически уреди, телефони, компютри, но пък ако вече старата техника така или иначе ни създава проблем, можем да я закараме в сервиза. Отложете и покупката на автомобил. Може да се случи срив в електропреносната мрежа, проблеми с интернет комуникациите.

В условия на все по-нарастващият брой на хората, които работят предимно през интернет, това може да е сериозен проблем. Тенденцията за това се засилва особено след 10 февруари, когато Меркурий направи съединение с Юпитер-Сатурн и квадрат с Марс и Уран. Проблеми могат да се очакват между комуникацията на властта и представителите на държавните институции с хората. Може да се засили и нагнети гражданското неподчинение.

Но в следствие на критичните ситуации и ако човек е отворен към вътрешен себеанализ е възможно зараждането на креативни идеи и пътища за разрешаване на конфликтите. Дори можем да бъдем вдъхновени от нови идеи, да замислим нови проекти в сферата на иновациите и технологиите.
Втората ретроградна фаза на Меркурий е от 30 май до 23 юни в Близнаци. Може да се очаква, че този период ще мине по-спокойно от предходния, защото планетата няма да участва в толкова напрегнати конфигурации. Но все пак Меркурий в Близнаци е в най-силната си позиция, така че се предполага затруднения във всички нива на комуникационните, транспортните и търговски отношения

Добре е да се вземат предвид традиционните предупреждения при ретрограден Меркурий, именно: да не се подписват договори, да се избягват пътувания, да не се купува техника. Почти през целия този период Меркурий прави конфликтен аспект с Нептун, което може да ни донесе доста неясноти и заблуди. Пазете се от измами особено документални. Възможни са загуба на важна информация или документи.

Третата фаза на ретроградност е 27 септември до 18 октомври във Везни, което е предпоставка да обърнем поглед към взаимоотношенията. Можем да имаме проблеми с общуването помежду си особено в личните връзки. Можем да помислим по тази тема и да осъзнаем кое е онова, което затруднява общуването ни с другите. Не бива да се оставяме на обсебващите мисли да ни обладаят, защото има предпоставка за това. С волеви усилия е добре да си наложим самоконтрол над мисленето си, защото то може да ни отведе до крайности. Меркурий е в напрегнат аспект с Плутон и освен черногледство може да е индикация за натрапчиви идеи и вербална агресия. Така че внимателно с думите.

Действително ретроградния Меркурий може да ни създаде някои неудобства, но наблюденията ми са, че прекалено много се оправдаваме с него. Важно е да се знае, че не е нужно животът да спре в този 20 дневен период, а по-скоро да използваме това знание без да изпадаме в крайности и да чертаем фаталистични сценарии.

Аз лично използвам този времеви отрязък, за да свърша неща, за които все не ми остава време и които все отлагам – разчиствам си гардероба или мазето, изхвърлям ненужни вещи, довършвам работни проекти, правя си вътрешен себеанализ и смятам, че това е доста ползотворен период. Насладете му се.

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *