Opera Моментна снимка_2020-01-05_223320_www.youtube.com1

Ретрограден Меркурий – време за равносметка, разчистване, уединение

Ретрограден Меркурий – време за равносметка, разчистване, уединение

Първият за тази година ретрограден Меркурий започва на 16 февруари и продължава до 10 март в зодиакалните знаци Риби и Водолей. До 4 март планетата на комуникацията ще е във водния знак Риби, който свързваме с чувствата, интуицията, фантазиите. Възможно е мисленето ни в този период да бъде обагрено от чувствата, а здравият ни разум да бъде замъглен. Можем лесно да се подадем на измами, да бъдем подведени при сключването на сделки, да се объркат договори. Възможно е да загубим документи. Затова съветът ми е да се обърнете към себе си и да се отдадете на дейности, които ви носят удоволствие. Изключете телефона и медитирайте, слушайте музика, пишете поезия, четете книга, учете психология, рисувайте, пейте… Всички тези дейности ще ви носят душевен мир и наслада. Ключовата дума за периода е усамотение.

От 5 до 10 март Меркурий „върви“ назад във Водолей, чийто управител е планетата Уран и отговаря за техниката, иновациите и технологиите. Не е препоръчително да се купуват електрически уреди, телефони, компютри, но пък ако вече старата техника така или иначе ни създава проблем, можем да я закараме в сервиза. Отложете и покупката на автомобил.

Действително ретроградния Меркурий може да ни създаде някои неудобства, но наблюденията ми са, че прекалено много се оправдаваме с него. Важно е да се знае, че не е нужно животът да спре в този 20 дневен период, а по-скоро да използваме това знание без да изпадаме в крайности и да чертаем фаталистични сценарии. Аз лично използвам този времеви отрязък, за да свърша неща, за които все не ми остава време и които все отлагам – разчиствам си гардероба или мазето, изхвърлям ненужни вещи, довършвам работни проекти и смятам, че това е доста ползотворен период.

На 23 февруари е Новолуние в Риби – това е период на ново начало. Сега е моментът да положим началото на вътрешния си диалог и да си зададем въпроса: „как се чувствам?“ Сега е моментът да погледнем навътре към себе си и да разберем какво иска душата ни – любов, спокойствие, признание, топлина…Трябва да започнем да си задаваме въпроси и да търсим решения – лично в наша полза. За хора на изкуството(художници, актьори, музиканти)  е момент за нова муза, техника на работа и търсене на нови вдъхновения. За хората, работещи с човешката душа напр. психолози, консултанти, астролози  е момент на нови прозрения в професията. Могат да променят начина си на работа, да го обогатят или развият в различна посока. Но всички тези начала трябва да са предхождани от тихо смирение и покой, които да ни нашепнат безмълвната „песен“ на вътрешния ни „аз“.

Съветът ми е да бъдете смълчани, избягвайте да налагате собственото си мнение на околните, въпреки че е възможно да бъдете изкушени точно от това. Дори и имате желание да доказвате правотата си и да влизате в спор, за да демонстрирате надмощие. Не го правете! Може сами да се подведете и после да осъзнаете, че сте сгрешили. По-добре е да се обърнем към себе си и да проведем стойностен вътрешен монолог. Добре е да се отдадем на забавления и творчество – гледайте театрални постановки, отидете на кино, рисувайте с децата си…създавайте красота.

2020 година е високосна – имаме още един ден повече в Риби. Даден ни е ден за повече мечтание, безусловна любов, алтруизъм, съпричастност…Да го използваме с мъдростта на Рибите и ще открием вълшебствата навсякъде около нас като първо ще ги разпознаем в себе си.

 

Астролог: Валентина Радиева-Маренова/на снимката/

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com

                                                                                  Facebook: @astrologyconsulthoroskop

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *