41511986_2161263780789680_3618065589563555840_n

Професии, подходящи за представителите на зодия Козирог

 

За упорития и търпелив Козирог работата е важна част от живота му. Представителите на този земен знак са хора, които обичат да вървят по кариерната стълбица и желаят да постигнат високите върхове. Често не знаят как да почиват, вечно са ангажирани с „неотложни“ задачи, а свободното им време е в перманентен дефицит. Управителят на зодиакалния знак Козирог е Сатурн и типа професии, които той предполага могат да бъдат в крайности – от високи държавни длъжности до професии, свързани с тежък физически труд (като строителството например).

Козирогът не се плаши от работата, напротив с желание и устременост се впуска в професионални предизвикателства. Терминът „работохолизъм“ най-често свързваме с тази зодия, дори само асцендентът да е Козирог.

Козирошкото постоянство и дисциплина дава възможност на представителите на този знак да изпълняват професии, от които се изискват тези качества – счетоводител, одитор, бюрокрация и всякакви чиновнически длъжности. Козирогът е отличен стратег и анализатор, затова му подхожда работа в началнически отдел и във високите нива на властта.

Държавните институции са подходяща структура за него. Военните служби също му подхождат, защото там има ред, диспциплина и йерархия – любимата дума на Козирога. В правосъдната система професиите за него са прокурор или съдия. От работата в държавния апарат най-подходящи са данъчните служби, както всички видове регистриращи и разрешаващи институции.

Често Козирогът си избира професия с обществено значение и с желание се включва в социалния поток. Въпреки, че е емоционално дистанциран в личните си отношения, той добре взаимодейства с колектива като винаги се стреми да заема ръководна роля. Като подчинен и служител е изпълнителен, но целта му е винаги да се добре до върха.

Стреми се да е приближен до властта или началника, но ако му се отдаде възможност без колебание ще седне на неговия стол. И дори няма да изпита вина за това, защото вярва, че го заслужава.

Всяка работа от 8 до 18 часа пет дни в седмицата е възможна за Козирога. Дали ще работи като чиновник, масажист, военен или маникюрист той има ресурса търпеливо да издържи дълги часове на едно място, стига да е зает с работа.

От Козирозите излизат чудесни архитекти и строители, защото имат добър усет към формата и материята. Покупко-продажба на недвижими имоти също е подходяща сфера за тях. Тук също попадат хора, мерещи земята – картографи и геодезисти.

Представителите на този земен знак много по-често гледат назад в мналото и тази негова предразположеност им дава афинитет към историята. Могат да бъдат талантливи преподаватели, изследователи или научни работници в сферата на тази дисциплина.

Това са любимите сфери на трудова дейност за Козирога, но за да се разбере коя професия е подходяща лично за вас е нужно да се анализира вашата рождена карта.

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com или на ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

 

Снимка: Vasil Nanev Photography

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *