72849428_2421041048145284_8471629232500375552_o (1)

Медицинска астрология

 

Има и такъв раздел в астрологията, която анализира здравето на човек, жизнената енергия, която тече в тялото му и органите, които са най-предразположени към здравословни проблеми. В този материал ще можете да научете повече за медицинската астрология, достъпно поднесени от Михаил Левин:

„Първото, което искам да кажа, е че не съществуват методи за точна диагностика с помощта на астрологията. Може би това е свързано с особеностите на взаимодействие между медицината и астрологията. Може би с недостатъчната разработеност на материала. По-скоро по картата можете да опишете сферата на вероятното заболяване и неговите най-общи характеристики, но точна диагноза едва ли е възможно да се постави.

Тук имаме двоен проблем. В някои случаи астрологията мисли в съвсем друга плоскост, сравнено с медицината. Съвременната медицина работи с органи и системи, а астрологията работи по различен начин. Китайският подход към медицината в известна степен е по-близък до астрологията.

И хомеопатията е близка до астрологията. Навлизайки в живота ни, хомеопатията също претърпява специфични промени. Днес можем да намерим хомеопатични лекарства, например за главоболие. Но по същество това не е хомеопатичен подход, защото самата хомеопатия не разглежда отделното заболяване в човека и на даден орган, а, както знаете, самия човек като единно цяло. До колкото знам, Ханеман разделя хората на 72 основни типа и работи именно с този опит.

В по-късните разработки след Ханеман са наблюдавали как всеки един такъв тип еволюира и какви болести са характерни за него. И тук вече не става дума за това как да се лекува заболяването, а по-скоро как да се възстанови равновесието при даден тип човек. Търси се лекарство не за болестта, а за съответния тип човек.

На мен ми се е случвало да се срещам с опит за синхронизиране на  хомеопатията и астрологията, когато всичките основни хомеопатични типове се свеждат до осем планетни типа. Това може би е най-астрологичният подход.

Болестта е нарушаване на работата на някоя система. Ние с вас си имаме работа с цялата система, а не с отделните органи и затова в астрологичен план има смисъл да се разглежда именно цялото.

Обикновено диагностицираме здравето по наталната карта и не само по нея, но започваме винаги от там. Ситуационни неща могат да се разглеждат по прогресии и Солари. Но даже предразположеността към чести настинки трябва да е заложена в наталната карта. А ако имате някакви дребни неприятности, това може да е свързано с прогресиите за дадената година или със Солара.

Но ако става дума за сериозни, продължителни заболявания с тежки последици, за хронични болести, всичко това трябва да присъства в наталната карта. И тук не ни е необходима цялата натална карта. Ще си имаме работа само с 4-те здравни дома. Но понякога се случва проблемът да не е свързан с дома, а повече със знака. Т.е. силно поразеният знак не се намира в нито един от тези домове, а проблем все пак има.

Но всичките проблеми най-често излизат на повърхността на куспидите на един от тези 4 дома. Вече знаете, че това са  2-ри, 6-ти, 8-ми и 12-ти домове. Имаме работа с двете  оси 2 – 8 и 6 – 12 дом.“

Важно е да се знае, че астрологът не е лекар и не може да дава диагнози! Но може да насочи човек кой орган или система са склонни към заболявания.

 

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com

                                                                                  Facebook: @astrologyconsulthoroskop

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *