33715999_2028642987402827_4209249876304723968_n

Луната – ключът към вътрешния ви свят

 

Ние сме потомци на древен и мъдър народ, носещ в себе си хилядолетно Знание за сътворението на света. В древността хората, живеещи по нашите земи „не отброявали времето, а просто следвали естественото движение на Силата, наричана от тях „дъхът на природата, която вечно се движи. Точно този движещ се природен дъх бил основата, от който черпели знания и умения, а те от своя страна развивали в култура и традиции, изпълващ битието им“. (Цитатът е от книгата „Ти си това“ на Румен Чорбаджийски.)

Общо взето в древността хората осъзнавали свързаността ни със заобикалящия ни свят, познавали са природните цикли и са действали спрямо тях. Както знаем Слънцето е център на нашата галактика, дава живот и енергия на организми т.е. то е активен излъчвател на енергия и оказва пряко влияние на човешкия ум. Луната като естествен спътник на Земята също оказва силно влияние. Тя е променлив излъчвател на енергия и пряко влияе на сърдечния център в човешкия организъм. Т.е. ние сме най-тясно свързани с слънчево-лунния цикъл.

Когато казваме за себе си: „аз съм зодия….“, то ние казваме знака на Слънцето. От гледна точка на астрологията зодиакалният знак на Слънцето показва нашия характер, нашият основен мотив за действие, нашата индивидуалност.  Това са онези черти на характера, които не се променят от възпитание, образование, преживявания, външни влияния или среда. Това е вътрешната ни позиция по отношение на самите себе си. Знакът на Слънцето в хороскопа ни е всичко, което знаем за себе си.

Знакът на Луната обаче е също толкова важен, защото показва всичко, от което се нуждаем, но много често не осъзнаваме. Луната отговаря за нашата ежедневна адаптация. Отговаря за уменията ни навреме да реагираме, да се опазим, да отскочим настрани, ако ни нападнат в гръб. Това е един комплекс от умения, които ни помагат да се приспособяваме към средата, в която живеем. Луната в хороскопа ни управлява комплекса за оцеляване. Тоест всички несъзнавани от нас действия, които са толкова важни за поддържането на живота. Показва как реагираме, когато ни сварят неподготвени. Това са нашите автоматични реакции, помагащи ни да оцелеем.

Знакът на Луната е ключът към нашият вътрешен живот затова е добре да знаем във кой зодиакален знак попада Луната в индивидуалния ни хороскоп.

Ако Луната ви попада в знака на Овена, то значи, че вие сте действен и импулсивен индивид, който приема живота като състезание. Вие имате нужда от активност, конкуренция и борба. Имате нужда от самостоятелност.

Луната в Телец показва, че се нуждаете от материална сигурност, физически комфорт, чувствена наслада, естествено пари….и пълен до горе хладилник.

Когато Луната в рождената ви карта попада в Близнаци, то значи, че имате нужда от комуникация, общуване, получаване и предаване на информация. Такива хора четат много, говорят по телефона дълго и са много любознателни. В крайност може да се стигне до клюкарстване.

Луната в Рак е в най-силна позиция и дарява притежателя си с мекота и адаптивност. Такива хора имат силен майчин инстинкт, могат да подкрепят и успокоят близките си. Вътрешната им потребност е от собствено семейство.

Луната в Лъв прави човек демонстративен, ярък и артистичен. Това са хора, които имат нужда да покажат себе си, своя блясък и уникалност. Т изпитват потребност от признание и аплодисменти. Те са доста великодушни.

Хората, родени с Луна в Дева имат потребност да помагат. Чувстват се добре, когато някой се нуждае от тяхната помощ. Доста са критични. Нуждаят от чистота и ред в битието си.

За останалите шест знака ще ви разкажа в следващата статия.

За да разберете в кой зодиакален знак е вашата рождена Луна можете да си направите индивидуален хороскоп. Така ще разберете кои са онези несъзнавани потребности във вас, които „чакат“ да бъдат задоволени. Ако пък ги задоволите това означава, че сте направили още една крачка към усещането наречена „щастие“.

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com

Facebook: @astrologyconsulthoroskop

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *