GAB_5034-1

КАК ДА РАЗЛИЧИМ ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ АСТРОЛОГ ОТ ШАРЛАТАНИНА?

 

 

Тази седмица бих желала да ви запозная с 12 – те правила на професионалния астролог. Много от вас биха желали да се допитат до такъв, но и вероятно се страхуват да не бъдат подведени от шарлатани. Следната статия е детайлно разработена тема, която смятам, че би била много полезна за онези, които искат да се обърнат към звездната наука. Това е преводна статия, подготвена от Алберт Тимашев и Сергей Евтушенко и преведена от руски език на български от Ани Георгиева. Ще имате възможността да се запознаете с този обстоен анализ и така ясно да разграничите псевдо астролога от професионалния. Цитирам статията в оригиналния й превод. Приятно четене!

 

„За да дадем на потенциалния клиент ясни критерии, позволяващи да разграничи истинските професионални астролози от безсъвестните мошеници, наричащи себе си ”астролози”, но на практика не са такива, ви предлагаме следният текст за определяне професионализма на астролога.

 

И така, Вие сте клиентът.

1.

а) Професионален астролог

Основната цел на професионалния астролог е да Ви разбере – Вас, и съдбата Ви, и да Ви помогне да разрешите въпросите и проблемите, заради които сте се обърнали към него. Съответно, всичко, което прави професионалният астролог, е подчинено на тази главна и единствена за него цел.

б) Шарлатанин

Основната цел на шарлатанина е чрез измама да получи от Вас пари. Той не е в състояние нито да разбере съдбата Ви, нито да ви окаже реална помощ, за да разрешите проблемите си. Затова всичко което той прави, е да Ви вземе парите.

Правило N1. Когато се обърнете към астролог за помощ и не можете да почувствате, че той наистина иска да Ви помогне, а усетите, че иска само да Ви вземе парите, значи си имате работа с шарлатанин, а не с истински астролог.

 

2.

а) Астрологът професионалист е физически и психически здрав човек без вродени физически недостатъци и вредни навици (пушене, алкохолизъм, наркомания), с нормална сексуална ориентация, водещ умерен начин на живот, умерен в желанията и потребностите си.

б) Често шарлатаните са хора с вродени физически дефекти и недостатъци, хронични заболявания, вредни навици, с патология в сферата на сексуалната ориентация (гейове, лесбийки, зоофили, педофили и т.н.), с липса на мярка в потребностите и желанията.

Правило N2. Вродените физически дефекти (такива като гърбица, кривогледство, куцане и прочие) както и явните психически отклонения, хронични заболявания (за наличието на които може да се съди по нездравия, болезнен външен вид), а също пушенето, алкохолизмът, наркоманията, сексуалните извращения, невъздържаният начин на живот и необуздаността в желанията са “несъвместими” с професионалното занимание с астрология, или са признак на сериозни лични проблеми на човека. Такива хора “нямат право” да се занимават с разрешаването на чуждите проблеми, т.е. в дадения случай, с Вашите проблеми. Затова, да речем, че срещнете кривоглед “астролог”, “астролог” с явни признаци на шизофрения, “астролог”, пушещ по кутия цигари на ден или “астролог” с явни хомосексуални наклонности, бягайте от него по-далече, той не може да се справи със своя живот, а какво ли би могъл да направи с Вашия?!

 

3.

а) Професионалният астролог винаги изглежда и се облича акуратно и прилично. Въпреки, че за професионалните астролози е свойствено спокойното отношение към материалните блага, все пак, всеки истински професионалист е способен да се обезпечи материално и винаги се стреми да бъде с добър външен вид, особено в присъствието на клиент.

б) Професионалните измамници и шарлатани изглеждат подчертано почтени, за да завоюват благоразположението на клиента, затова е трудно да ги различим от истинските астролози по външния им вид. Затова пък недоуките и неспособните можем лесно да различим именно по външния им вид – обикновено те не са много приятни, дори са отблъскващи, немарливо или бедно облечени хора, правещи впечатление на социално не успели и/или не напълно развити интелектуално.

Правило N3. Ако пред Вас е възпитан, приличен и добре облечен човек, то това навярно е професионалист ( а в какво – в астрологията или в измамата – в това все още е трудно да се ориентираме). Ако външният вид или маниери на “астролога” по някаква причина са Ви неприятни, то едва ли неговите “услуги” ще Ви донесат някаква полза.

 

4.

а) Професионалният астролог е добре образован и ерудиран, има разностранни способности и интереси. Задължително има висше образование, тъй като астрологията е наука, изискваща научен начин на мислене и добро познаване на много дисциплини, на първо място астрономия и математика. Дипломата за завършена астрологична школа или курсове не е официален документ, потвърждаващ квалификацията, затова повечето професионални астролози когато разговарят със сериозен клиент предпочитат дори да не споменават за подобни хартийки.

б) Като правило, шарлатаните са хора без висше образование, не притежават способности за научна дейност, въобще не могат да се ориентират в астрономията и математиката или, ако успяват, то е посредствено. Много се гордеят с всевъзможни дипломи от астрологични школи и курсове, като ги излага на показ.

Правило N4. Още в началото на разговора Ви с астролога се постарайте да си изясните общото ниво на неговото развитие и ерудиция. Между другото се заинтересувайте за неговото образование и каква е била основната му професия преди да започне  професионалната си астрологична дейност. Ако “астрологът”, към който сте се обърнали не е в състояние да различи, да речем, синус от косинус, и “Хюго” от Гьоте, то по-добре се откажете веднага от неговите “услуги”.

 

5.

а) За успехите си с другите клиенти професионалният астролог разказва рядко, предпочита да пази тази информация в тайна от съображения за конфиденциалност. Само ако  Вие го попитате, назовава “реалното” процентно съотношение на своите сбъднали се или не сбъднали се прогнози (за добър показател се смятат от 85% до 95% сбъднали се – по високи от 95% не се получават на практика при никой, тъй като всеки човек понякога обезателно греши).

б) Шарлатанинът говори много при това с ентусиазъм за своите мними успехи, разказва за фантастичната точност на своите прогнози и за невероятните случаи, когато неговата консултация е променила напълно живота на човек, като го е направила богат и щастлив, или, като минимум, го е спасила от неминуема гибел.

Правило N5. Ако “астрологът” Ви заявява, че неговите прогнози са абсолютно точни (99,9% или 100%) или Ви разказва по собствена инициатива за абсолютно нереални случаи на фантастичен успех в резултат на неговата консултация, случили се уж в неговата практика, е очевидно, че пред Вас стои шарлатанин.

 

6.

а) Професионалният астролог определя цената на своята работа чрез точен и ясен списък на услугите, а тяхната цена е пропорционална на обема на работата, изискваща се за тяхното изпълняване.

б) Като правило, цената на своята работа шарлатанинът определя на око, изхождайки от финансовите възможности на клиента, или неясно Ви предлага да платите толкова, колкото Вие сами смятате за нужно.

Правило N6. Както при всяка друга работа, цената на астрологичната работа трябва да бъде определена преди нейното начало. Професионалният астролог винаги и ясно определя обема и цената на Вашата поръчка съгласно своя ценоразпис. Ако на въпроса Ви за цената на работата “астрологът” казва сума, която като че ли е “изсмукана от пръстите”, или Ви предлага Вие да определите цената, то пред вас е или шарлатанин, или недоук. „

 

Следва продължение…

 

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com

                                                                                  Facebook: @astrologyconsulthoroskop

Снимка:  Фото Студио G

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *