а_efe66907850f88ea7889c062152db0d7

Как да мотивирам детето си да учи според зодията?

Със започването на новата учебна година у много родители се активира известно вътрешно безпокойство и напрежение, породено от факта, че трябва да приучат децата си на дисциплина и отговорно отношение към учебния процес. Свободата, с която разполагаха децата през лятната ваканция е нужно да бъде заменена със строг график от учебни и извънкласни занимания и за всеки родител е ясно, че ще се сблъскат с определена доза съпротивление от страна на учениците. Децата са твърде различни и естествено е подходът към тях също да е различен. Ето няколко идеи как да подходите към детето си, за да го мотивирате да учи повече според зодията на слънчевия му знак.

Детето Овен обича състезанията – заложете на това и в учебния процес като го мотивирате да се конкурира с някой съученик. Задължително го запишете на спорт и в никакъв случай не го карайте дълги часове да чете без прекъсване. На него му е трудно да се задържи на едно място дълго време. На всеки 15 мин.учене е нужно да има поне 10 мин. физическа активност.

Детето Телец има нужда от спокойна атмосфера докато учи уроците си затова е добре да му я подсигурите. Сложете около бюрото му няколко саксийни цветя. Препоръчително за Телеца е да не сяда учи уроците си преди да се е нахранил, защото на гладен стомах изобщо няма да успее да се концентрира.

Малкият Близнак е доста възприемчив на всякаква информация – лесно учи и помни. За него е добре да слуша в час и още там да заучава материала, защото у дома ще отдели малко време. Просто му е много трудно да се концентрира върху една дейност, затова пък бързо схваща. Лесно се изнервя ако стои дълго в затворени пространства и най-малкото, което можете да направите за детето си Близнаци е да проветрявате периодично и често стаята, в която учи.

При детето Рак усвояването на учебния материал зависи от моментното му настроение…както и от фазите на Луната. За да има успех в училище е добре да чувства добре емоционално и ако преживява дадена ситуация прекалено дълбоко, посъветвайте го да си „вземе“ дълъг топъл душ, който моментално ще го успокои. За малкия Рак е изключително важен сънят, затова е важно да си ляга рано, за да спи повече часове.
Малкият ученик Лъв не обича да се натоварва много, а това в очите на родителите му изглежда като мързел. Нуждае се от време докато реши да седне да учи затова е добре около него да няма никакви разсейващи вниманието му предмети. Нека стаята, в която учи да има много светлина и дори в зимните месеци всеки слънчев лъч да го докосва.
Девите са изпълнителни и това са едни от най-прилежните ученици. Ако пък малката Дева се инати и не иска да учи – не я хокайте и притискайте. Склонността й да се тревожи може да стигне до перманентно и необяснимо безпокойство. По-добре да учи с приятел у дома, на когото да помага с домашните работи и така да се мотивира към действие.

Детето Везни също не обича да учи само – прави го по-добре в компания. Само, че има опасност да се разсее със задушевни разговори. Затова добре е децата да се контролират. Везните могат много да изостанат в учебния материал ако са скарани с някой приятел/приятелка. Те тежко изживяват конфликтите, затова като родители е добре да разговаряте с вашето дете за междуличностните взаимоотношения. Така то ще се чувства сигурно и в останалите сфери на битието. Стаята на малката Везна трябва да е много уютна, красива, с нежни цветове.

Детето Скорпион е неизчерпаем източник на енергия – колкото по-натоварено е толкова повече сили има. Добре е да посещава спорт, който да хармонизира енергетиката му като източните бойни изкуства са добър вариант.

Малкия Стрелец е добър ученик, както и добър учител. Има нужда от цел, както и от група, в която да функционира. Подходящи за него са всякакви извънкласни дейности, които разширяват мирогледа му и задоволяват потребността му от знания. Препоръчителни за него са чуждоезиковите курсове.

Детето Козирог се отнася сериозно към учебния процес. Ако не го прави, го мотивирайте като му поставяте определени задачи и ще се изненадате колко отговорно ще подходи към това. Не го карайте да изпитва страх от наказание, а по-скоро му покажете колко се гордеете, че можете да разчитате на него.

Малкият Водолей не може да живее без телевизора и смартфона. Много е независим и инатлив, а всяка забележка от вас приема като критика, ограничаваща свободният му избор. Не обича добрите примери, затова никога не го сравнявайте с другите деца – приема го твърде лично. По-добре намерете добри онлайн платформи, които са най-подходящият за него начина да възприема информацията.

Детето Риби има нужда от спокойна учебна среда. Запишете го в клас с по-малко деца. Творческите школи свързани с рисуване, танци или музика са подходящ начин да разтоварва след тежък учебен ден. Докато учи нека в стаята звучи нежна мелодия, която ще освободи съзнанието на детето от напрежението. Препоръчително е да остава насаме със себе си поне за час.

Това бяха моите съвети към родителите, на които пожелавам спокойствие, сила и вдъхновение през новата учебна година, за да предадат това на своите деца и заедно да се радват на един по-щастлив живот.

Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: 0896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Facebook: @astrologyconsulthoroskop
Снимка: Фото Студио G

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *