10986722_1581785505404180_6039367256132498405_o

Какво показва Асцендента в хороскопа ?

 

Напоследък астрологичните теми станаха все по-популярни и любопитни за хората. Доскоро звездната наука беше в изгнание и често се слагаше знак за равенство между нея и шарланатството. В най-добрия случай астролозите се третираха като гледачи.

Много често чувам репликата: „аз не вярвам в такива неща“ и това е твърдение, което губи тежестта си в момента, в който започна да говоря по рождената карта на човека и го описвам детайлно без да го познавам. Истината е, че астрологията е знание, което се изучава, а не видение или прозрение. А там, където има знание, вярата става излишна.

Всеки човек е уникален, а същевременно с това подобен по нещо на останалите. Дори и по външност. В днешната статия ще разкажа точно за външността на човек. Сигурно вече няма човек, който да не е чувал термина Асцендент. Това е важна точка в астрологичната карта на човек, която показва неговата външност (формата на на носа, раздаличеност на очите, цвят на косата), походка (бърза, бавна), темеперамент, жестикулация и т.н.

Огнените асценденти са Овен, Лъв и Стрелец. Притежателите им се открояват с изключителна активност, бърза походка и директен подход към останалите. Не търпят ограничения, изразяват се без заобиколки и трудно задържат възникналите в тях емоции. Притежават целеустременост и оптимизъм. Погледът е прям, челюстта широка, носът е с лека гърбица или заострен връх.

Асцендент Овен има набита структура на тялото с широки рамене и развита мускулатура. Асцендент Лъв има царска походка, изправена стойка на тялото, заострен връх на носа, косата им е като грива, но при мъжете на по-зряла възраст е възможно оплешивяване. Асцендент Стрелец са директни и понякога груби в изказванията си, смеят се гръмко и заразително, много са оптимистични и ентусиазирани. Имат широк ханш и развити бедра.

Водните асценденти са Рак, Риби и Скорпион са склонни да задържат и да не показват на повърхността истинските си чувства и намерения. Доста са потайни, сдържани и премерени в изказванията. Любезни и вежливи са и в определен момент можете да се изненадате, че това, което са ви показвали, не е това, което мислят. Често трите водни асцендента дават на притежателите си пълни фигури особено след 30 годишна възраст.

Емоционални са, твърде възприемчиви към чувствата на околните и доста раними. Трупат килограми, защото трупат емоции, които не изкарват навън. Това не важи за асцендент Скорпион. Той винаги прави изкючения и е много труден за интерпретация. Под дружелюбното си поведение крие мрачни мисли и негативни нагласи към хората. Имат остър поглед и саркастичен изказ. Като цяло и трите знака дават хора с  месести устни, детско излъчване, плавни движения. Косите им са меки, често вълнообразни.

Земните асценденти са Телец, Козирог и Дева. Отново дава хора, които задържат и не си позволяват да изразяват същинските си емоции. Асцендент Телец дава на притежателя си плътна, набита и здрава фигура. Много търпеливи и устойчиви хора, които са бавни в походката и движенията си. Владеят се добре. Изразяват се делово и обичат удоволствията. За хората с асцендент Козирог животът е работа. Сериозни, търпеливи и постоянни те не знаят как да разпускат. От малки са теглят бремето на живота.

Често изглеждат по-големи от възрастта си, не се усмихват много, а походката ми е с глава забучена към земята. Представителите от асцендент Дева пък са доста младолики. За тях е характерно, че вникват в детайла на дадена дейност и са доста критични. Грижат се за хигиената и външния си вид щателно, но са доста тревожни.

Въздушните асценденти Близнаци, Везни и Водолей даряват притежателите си с изкуството на комуникацията. Имат повишен интерес към думите и словото особено хората с асцендент Близнаци. Те са активни, подвижни, общителни, пълни с идеи и любознателност. Много бърза походка, явна жестикулация и „пиперлив език“. Асцендент Везни дава хора с красива външност, извити мигли и трапчинки по лицето.

Походката е котешка като движението идва от ханша. Женствена красота. Хората с този асцендент много държат на партньорствата и любовта. Меки и нежни са в изказа си, но често не казват това, което мислят, за да не наранят околните. Капризни са и обичат да се „цупят“. За хората с асцендент Водолей често казват, че са високомерни и надути. Това обаче не е така – те просто са „над нещата“, устремени напред към бъдещето или витаят в обаците. Обичат всичко ново, иновативно и напредничаво. Не зачиатат авторитетите и с поведението си шокират околните. Като цяло са спокойни, но имат моменти, в които реагират нервно и избухливо. Високи и слаби са с издължени крайници.

Ако искате да научите вашия асцендент е нужно да посочите точен час на раждане при изготвянето на рождената ви карта.

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com или на ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

Снимка: Vasil Nanev Photography

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *