43116121_2130606550539803_1320951551623168000_n

Какво е Асцендентът в хороскопа?

 

Когато ни попитат коя зодия сме, ние казваме знакът на нашия Слънчев знак. Като цяло най-силно сме повлияни от него, затова забелязваме, че напр. всички Овни са действени дори войнствени, всички Телци държат да са материално обезпечени, Близнаците пък са любознателни и пълни с идеи и т.н.

Но ако трябва да сме откровени често казваме на някого, че не прилича на типичен Козирог или Стрелец, защото не виждаме отличителните черти, характерни за тези знаци в поведението му. Истината е, че истински опознаваме човек, когато измине една календарна година, толкова, колкото Земята да направи една обиколка около Слънцето.

Тогава човек показва истинската си същност, истинския си характер. Преди това водещ е знакът на нашия Асцендент, който се изчислява според часа на нашето раждане.

Асценденът е маската, която слагаме и показваме на света. В началото на живота ни тази маска е неудобна, изкуствена и тежка. Ние изпитваме желание да я махнем и захвърлим в ъгъла, чужда ни е и я отричаме. Асцендентът е цялата ни външност, походка, жестове, мимики, държание.

И много често нещо, което човек сам не вижда в себе си. Имах случай, при който в разговор с моя приятелка с Асцендент Близнаци и Слънце в Козирог й обяснявах как се държат хора с нейния Асцендент и в подкрепа на думите си й казах: „Ето виж ти самата колко много ръкомахаш с ръце докато говориш, това е толкова типично за Близнаците!“

А тя съвсем първосигнално и спонтанно ми отвърна с енергично вдигнати за отрицание ръце: „Неее, няма такова нещо! Аз никога не ръкомахам!“ После внезапно млъкна и крайно учудено се загледа в жестиулиращите си крайници. И изненадано констатира: „Наистина е вярно! А аз никога не съм забелязвала, че правя това!“

С повечето хора е така-отричане на знака на Асцендента особено ако е в стихия различна от тази на Слънцето. Знакът на Асцендента е колата, с която ще преминем през мащабния план, наречен наш Живот. Дали ще е бърза спортна кола, луксозна лимузина или малко трабантче зависи именно от него.

А крайната цел е достигнем Слънцето си, да достигнем до себе си, до истинската си автономност и единтичност и в крайна сметка да получим осъзнаване. Колкото по-бързо опознаем и интегрираме в себе си знака на Асцендента, толкова по-бързо ще достигнем до златото и Слънцето в себе си.

Рано или късно, лека полека свикваме с маската си, тя се сраства с лицето ни и след тридесетата ни година тя става част от нас. Някои хора дори коренно се променят външно след средата на живота си и причината за това е именно тази.

Ето и най-отличителните черти на първите шест Асцендента от Зодиака.

Асцендент Овен дава бързи в реакциите си хора, които се стремят към лидерство. Силни, незвисими и устремени, те не се страхуват да искат от живота всичко и наведнъж. Дава набито тяло и изразени мускули дори и при жените. Авантюристи.

Асцендент Телец са хора мили, дружелюбни, инертни и търпеливи. Притежават силно развито чувство за естетика. Сред водещите потенциали на неговия характер са личното обаяние, обич и благоразположеност към хората. Изключително практични са, обичат удоволствията.

Асцендент Близнаци дава активни, подвижни, общителни хора, които бързо се съгласяват на различни предложения, притежава остър ум и бърз интелект, не е в състояние да се занимават с нещо едно продължително време. За кратко време се опитват да извършат колкото се може повече работа, но обикновено всичко прави наполовина. Търси промени и разнообразие в живота.

Асцендент Рак прави притежателите си чувствителни. Те изпитват силна връзка със семейството и рода си, предпочитат да не променят своето близко обкръжение. Чувствата си споделят повече на близките си. Обичат да опекунстват. Не обича грубостите. Всичко приема лично, което ги прави крайно обидчиви.

Асцендент Лъв дава на притежателите си царсвена осанка, походка. Правят впечатление на хора, които обичат живота; авантюристи, обича хазарта и игрите. Поддържа имиджа си на високо ниво. Трудно си признава грешките и неуспехите. Искат да са герои в очите на останалите.

Асцендент Дева придава младоликост и благопристойност на притежателите си. Понякога правят впечатление на срамежливи и тревожни хора. Забелязват детайлите в света около себе си и често критикуват излишно близките си. Грижат се за хигиената си педантично и се страхуват от различни заболявания.

За останалите шест Асцендента ще ви разкажа следващия път.

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com или на ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

 

Снимка: Данаил Димитров

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *