47177823_2205275586388499_7467721502264131584_n

Зодия Стрелец се изобразява като Кентавър

Зодия Стрелец се изобразява като Кентавър – получовек до кръста, полукон под него. От митологията знаем, че кентаврите са били войнствени, с доста буен нрав, невъздържани, а тези качества отчасти се съдържат и в зодиакалния знак Стрелец. Нисшите си енергии Стрелецът проявява чрез прекалена сексуалност и животински страсти, затова е важно да се научи да трансформира силната си сексуална енергия и да разбере, че чрез чувствата може да постигне много повече, отколкото с волеви усилия.

Стрелецът в медицинаската астрология отговаря в човешкото тяло за таза и бедрата, затова жени със слънчев знак или асцендент Стрелец имат силно развит ханш и натовареност в тази област.

Характерно за представителите на тази огнена зодия е, че когато имат цел те придобиват сила. Имат нужда от посока и не се страхуват да тръгнат смело по нея. Имат нужда да търсят и да постигат, да получат слава и одобрение от обществото, да бъдат забелязани и оценени. Искат да имат престиж и винаги полагат усилия да ги постигнат с много воля и упоритост. И никога не мързелуват!

Постигат целите си с активност за разлика от Лъва, който смята, че всичко му се полага по рождение. Стрелецът е склонен да се вслушва в мнението на околните за разлика от останалите два огнени знака – Овен и Лъв. Той дълбоко цени сътрудничеството и уважението и ако демонстрирате такова към него, той с охота ще се съобрази с вашето мнение.

Стрелецът е външно активен, но на вътрешен план се чувства доста самотен. Не обича да демонстрира своите проблеми ( особено професионалните) и се опитва сам да ги разреши – в изолация и усамотение. На света обаче показва, че всичко е наред и че може да се справи с всяко предизвикателство. Демонстративен е на пръв поглед, но на вътрешен план слага стена и не допуска почти никого близо до себе си, защото знае колко лесно раним и уязвим е. Има нужда от дистанция и я спазва независимо дали става дума за интимни или служебни отношения. Това дава отражение на личното партньорство, защото се усеща липсата на дълбоко емоционално общуване между двамата.

Стрелецът е много свободолюбив и независим, затова ако детето ви е от тази зодия се подгответе, че рано ще напусне родителския дом. Така ще си подсигури пространство, в което да постига собствения си път. Не обича да остава за дълго сам затова рано сключва брак.

Стрелците имат блестящ, философски ум. Мислят в широки категории, не виждат детайлите и това ги прави слабо критични. Не са дребнави. Но са избирателни и внимателно подбират с кого да общуват. Хората в обкръжението им трябва да са авторитетни, с висок социален статус, ерудирани и уважавани от обществото личности. В компанията на такива хора, те са истински удовлетворени.

Жизнерадостността, оптимизма и етичността ги прави желани компаньони и безценни приятели. Ерудирани са и с тяга към познанието, затова често са търсени за съвети. Прекрасни ментори, учители и наставници са. Могат да ви заразят с ентусиазъм и въодушевление, което може да се опише като онова пламъче в душата, онази божествена искрица, която ни кара да изпълваме дните си със смисъл. Да, най- важното нещо в живота на Стрелеца е смисълът – на съществуването, на живота, на небитието… И това дава посока на неуморния Стрелец. Той върви устремено напред, за да сбъдне пътя си, за да достигне целта си и да си постави нова!

И как да не ги обичаме Стрелците…

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com или на ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

 

Снимка: Vasil Nanev Photography

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *