23844702_707747126086855_5129438720813334357_n

Знакът на Луната показва най-дълбоките ни вътрешни потребности

 

Когато някой ни попита коя зодия сме, ние казваме знака на Слънцето си. Но за да се изгради нашата индивидуалност, то това е съвкупност от характеристиките на още девет планети. Много често до седмата си година децата не реагират като Слънчевия си знак, а като този на Луната си.

Децата са непосредствени и първосигнални, реагират спонтанно спрямо вътрешните усещания и първични нужди. При много от консултациите си, родители на малки деца казват, че като четат за зодиите на децата си, не намират много общо с характера им.

Това наистина е вярно. Ако имаме дете зодия Овен, а Луната му е в Риби, ние ще имаме хлапе, което е меко, чувствително, по-мълчаливо и по-спокойно в поведението си и изкючително сензитивно и впечатлително. Първичната грубоватост на Овена ще бъде доста по-премерена.

Затова днес реших да разкажа за разликата между Слънцето и Луната в хороскопа като за целта ползвам цитат от прекрасната книга „Луната-ключ към вътрешния ви живот“
на английския астролог, психолог и писател Дона Кънингтън. Зодиакалният знак, който управлява Луната е Рак.
И трябва да се знае – важен е не само слънчевият знак!

«Знакът на Луната може да е също толкова важен, колкото на Слънцето. В интерес на истината, някои Луни са толкова силни, че натежават над Слънцето – особено в Скорпион, Козирог и Риби.

…Всеки двама души, родени на 10 април, ще имат един и същ слънчев знак – Овен – но не са ли родени през същата година, шансовете им да имат една и съща Луна са само едно на дванадесет. По този начин налице са дванадесет типа Овен, както и дванадесет марки Рак, и дванадесет вида от всеки от останалите дванадесет знака.

Астрологическото различие между Слънцето и Луната
Когато нормалният човек говори за своя знак, той обикновено говори за слънчевия си знак. Слънцето представлява индивидуалното усещане за себе си – себевъзприятието или идентичността – както и други аспекти на аза като самоувереност, самочувствие, представа за себе си, самосъхранение, себеизразяване и по-малко положителни качества като егоцентризъм, самомнение и егоизъм.

Значителна част от вашето поведение, произтича от егото и реакциите ви към всяка заплаха за него, но то не е единственият ключ към начина, по който се държите.
Луната представлява повече подсъзнателни модели – не непременно страни от вас, които показвате външно, а това, което усещате отвътре.

Понеже енергиите на нейния знак не са напълно осъзнати, вие може да не сте в досег с всичко, което казва описанието ви на лунния знак…но вашите приятели и семейство вероятно виждат тези черти на личността ви.

Когато действате рационално в името на собствения си най-добър интерес, най-вероятно е да се държите като Слънцето си. Колкото по-ирационална и емоционална е реакцията, толкова по-възможно е проявявате описваното от лунния знак….Тя описва как инстиктивно реагирате на ситуациите, особено в криза или когато хората ви хванат неподготвени. Знакът на

Луната показва вашите най-характерни модели на ответ, когато не ви се оставя време за реакция или когато не позабавите темпото, за да обмислите, той също насочва към нещата, които правите, когато привключите на автопилот, когато чувствата, инстинктите и подсъзнанието вземат връх…

Лунният знак също описва вашите най-ранни години от живота ви в майчините ръце, което е определило дали възприемате света като сигурно място. На тази възраст вие се учите дали може да се доверявате на другите, да ви подхранват и обгрижват и дали е възможно да очаквате стабилност. Следователно Луната описва колко уверени сте и какво правите, когато не се чувствате в безопасност – вашите стратегии за защита.“

За да разберете кой е вашият лунен знак е нужно да знаете дата, година, час и място на раждане и да поръчате личен хороскоп при професионален астролог. Така ще разберете много за вътрешните си нужди и емоционални реакции, предопределени от нощното светило.

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.comили на ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

 

Снимка: VelislavaKovatcheva Photography

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *