896-504-plazh-chadyr-piasyk-more

Звездните позиции през есента

Есента е сезон на трансформации, сезон на преход. През този период листата падат и изгниват в пръстта, за да станат храна за растения и животни. Символично погледнато би могло да се каже, че нещо умира, за да даде живот на новото. Това е сезонът на Скорпиона – знакът на подземното, тайното и драматичното.

Като цяло този период е важен за България, защото октомври ще е месец на местни избори. Добре е да се анализират позицията на ключови планети, за да знаем точно какви нагласи ще „текат“ в общото енергийно пространство.

Меркурий влиза в зодиакалния знак Скорпион от 4 октомври и до 9 декември ще бъде там като от 31 октомври до 20 ноември ще е ретрограден. Какъв акцент на мисленето дава Меркурий? Това е прекрасен период за всички аналитични професии, изследователи, учени. Дава дълбок поглед над нещата, методична мисъл и съответно тенденция за достигане на големи резултати.

Периодът ще е подходящ за хора, които развиват интелектуална дейност като привнася допълнителна работоспособност на ума, по-голяма обективност на възприятията и невероятен усет за детайла. Ретроградността ма Меркурий през есента ще обърне погледа на хората към вътрешния им свят. Време за самоанализ.

За родените на ретрограден Меркурий хора, това са дни, през които важни за тях въпроси получават разрешение и дори може да бъде в тяхна полза. Такива хора много по-лесно възприемат енергията на ретроградната планета, защото им е позната и интегрирана в съзнанието им. Затова не бива да се страхуват от задалите се ситуации в този период.

От 9 октомври до 1 ноември планетата на любовта и желанията Венера влиза в знака на Скорпиона, който според астрологията свързваме със страстта, изпепеляващите емоции, ревността. Очаква се желанията да бъдат силни, продиктувани от стари душевни рани и дълбоки емоционални белези. Венера в Скорпион ще прави хората много потайни, предпазливи. Трудно биха могли да понесат загуба – както на любовния фронт, така и на материално ниво.

Загуба на изборите също би могла да активира крайни реакции и състояния на омраза. Тази позиция на Венера кара хората да виждат света само черно и бяло. Ако в този период се активират някакви съмнения за злоупотреби на опонента е възможно да се задейства цяло криминално разследване. Може да се стигне да отмъщения и вадене на „керливи ризи“.

В личен план опозицията на Венера с Уран могат да се активират изненадващи ситуации, внезапни раздели, неочаквани влюбвания придружени от силни страсти.

Венера показва какво и как човек иска, какво харесва, а Марс показва как ще си го вземе. Добре е , че планетата на действието се намира в знака на компромиса и красотата – Везни. Марс влиза в знака на хармонията на 5 октомври и ще остане там до 19 ноември 2019 г. Това донякъде е положително, защото няма да позволи на нагнетените страсти да се разгорят навред. Пораждат се неуверени реакции.  Марс ще се прояви повече в сферата на общуването и менталната сфера, което е добре за дебати, спорове, интелектуални състезания, както и предизборни агитации. Агресия може да се наблюдава в общуването, но не явно и демонстративно, а по-скоро пасивно и недемонстративно.

Като цяло през есента предстоят напрегнати аспектни конфигурации на небето и затова е добре да бъдем подготвени за тях. Да проявим мъдрост и разбиране към себе си и околните и да се пазим от крайни реакции.

 

 

 

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com

     Facebook: @astrologyconsulthoroskop

Снимка:  Фото Студио G

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *