30581310_768820119979555_4564148706214936576_o

Венера в Риби – период за любов и творчески подем

 

От 13 януари 2020 г. планетата на любовта, връзките и желанията започна своя ход през знака Риби и ще остане там до 6 февруари. Венера е силна в знаците Везни, Телец и Риби и „силата“ й се проявява в нежност, мекота и пластичност. Затова е време да обърнем поглед към нея и да й отдадем честта, която заслужава.

В този период се очаква да бъдем по-състрадателни и емпатични, да проявяваме разбиране и топлина във взаимоотношенията. Ще обърнем поглед към връзките и ще бъдем склонни да допуснем до сърцето си. Ще получаваме и ще раздаваме любов. Дори към себе си.

Както казва Хаурърд Саспортас: „ Освен това ако не обичате себе си, бих ви препоръчал да си повтаряте колкото може по-често следната фраза: „Заслужавам любов, само заради факта, че съществувам.“ За мен това е основно рождено право. Вярвам и че можете да си помогнете и да се излекувате, използвайки тези фрази като мантра.

В известно отношение подсъзнанието е като огледало: ако му повтаряме нещо достатъчно, то започва да отразява обратно към нас това обръщение.“

Периодът на Венера в Риби е прекрасен за творците. Художници, музиканти, скулптури ще получат вдъхновение, ще открият своята муза. Нептун, който е символ на изкуството ще „докосне“ Венера и ще й предаде още малко вълшебство… Засилва се чувствителността на твореца и бих казала, че това е време на подем.

Венера в съединение с Нептун ще засили контакта с вътрешния ни свят и ще ни „отвори“ към споделяне. Това е период много подходящ за професии, в които се изисква изслушване, съпричастност и емпатия.

Прекрасен период за психолози, терапевти, мотиватори и вдъхновители. Хората наистина имат нужда от хора, които да излекуват душевните им болки и вътрешни страдания.

„Венера показва цененото и желаното от нас, какво смятаме, че ще ни достави удоволствие или ще ни направи по-завършени и цялостни. Искам да подчертая, че Венера не е само планетата на любовта и връзките – тя е свързана с изясняването на собствената ни идентичност посредством дефинирането на онова, което ценим, скъпо ни е или смятаме за приятно.

И все пак, житейски факт е, че много хора трудно определят ценостите си; срещат проблеми да си ги признаят, следват или да се стремят към онова, което желат. Те или не са сигурни какви са ценностите им или се колебаят да признаят и отстоят онова, което действително желаят. Тъй като юдео-христипнските учения прегръщат саможертвата, страданието и себеотрицанието, някои хора може би вярват, че удоволствието и удовлетворението са грях….

Истината е, че ако не знаем какво ни допада, ние сме изгубени, не знаем кои сме. Ако отричаме или не действаме в съгласие с нашата Венера, ще изгубим самоуважението си, ще се опетним. За да придобием самочувствие, първо трябва да определим ценностите си, нещата, които ни доставят удоволствие и, стига осъществяването на желанията ни да не застрашава или наранява други хора, да действаме по начин, който подкрепя убежденията и стремежите ни.

В противен случай ние не приемаме кои сме, което е друг начин да се каже, че не се обичаме. Независимо дали ви харесва или не, ако не се обичаме достатъчно, ние няма да бъдем достатъчно добри и в много други области на живота, особено в сферата на връзките.

Не изпитваме ли обич и уважение към себе си, никога няма да повярваме, че някой друг може наистина да ни обича и уважава. Ако ние не сме достатъчно добри за себе си, и никой друг не е достатъчно добър.

Искам да изясня как положението на Венера в наталната карта може да бъде важна индикация кое ценим и ни е скъпо, какво трябва да създадем в живота си, за да се почувстваме стойностни и да придобием добро самочувствие и самоуважение.“
Венера в Риби ще обърне погледа  ни навътре към себе си и ще ни попита какво чувстваме, кого обичаме, къде влагаме любовта си и какво ценим истински. Отговорите на тези въпроси ще ни направи по-цялости и осъзнати, защото ще ни накарат да се замислим за значимите за нас неща.

 

Астролог: Валентина Радиева-МареноваGAB_5005-3-2

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com

                                                                                  Facebook: @astrologyconsulthoroskop

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *