60234460_1016172735244291_4497233601074561024_o

Астрологът за любовта и брака/продължение/

Може би всеки от вас, който малко или много се интересува от астрология, та дори от чисто любопитство е чел с коя зодия е съвместима неговата. Така научаваме, че зодия Риби е с съвместима със Скорпион и Рак, въздушните Водолеи с Везни и Близнаци, земните си пасват помежду си и т.н. Но пък често се случват разводи и несъвместимост именно между представители от една и съща стихия. Тогава много от хората си казват, че астрологията не работи и категорично влизат в графата: „аз не вярвам в зодиите“.

Съвместимостта между двама души зависи от положението не само на слънчевия знак, а и на останалите планети. Да вземем например двама влюбени – мъж и жена, единият е зодия Рак, а другият Риби. Те ще виждат света през сходна призма, ще се разбират по между си. Но ако знаците на Луните им са в квадратура ще им е много трудно да имат силна емоционална връзка. Няма да се чувстват едно цяло в пълния смисъл на думата поради различната им емоционална природа. Това ще се усети особено силно, когато заживеят заедно, съвместяват един бит.

И ако Марсът на единия прави труден аспект към Луната на партньора – гаранция за силно сексуално привличане, но и за конфликтност, напрежение и непрестанно заяждане. За да завършим картината на класическа несъвместимост в брака между тези двама души ще добавим квадратура Луна-Сатурн в синастрията им, която ще се изрази като студенина, отчуждение и депресия след години от брачния им живот.

Ето какво казва  Лоис Хейнс Сарджънт в ‚Общуване и връзки“: „ Аспектите в синастрията разкриват как определен инстинкт, чувство, тенденция към емоция, черта на личността или характера засягат инстинкта, чувството, склонността към емоция или личностна черта на другия човек. Когато изпитателните аспекти са по-многобройни от благоприятните хората вероятно ще извадят най-лошите, вместо най-добрите страни един в друг.

Следователно обичта и любовта не е вероятно да надживеят изпитанията на съжителството. Ако хармоничните аспекти са по-многобройни от дисонантните, перспективата за успеха в брака може да бъде оценена като благоприятна.

При някои бракове единият партньор може да е много доволен, докато другият не е толкова щастлив или понякога дори отчаян. Но ако има истинска любов и привързаност, ако двамата същевременно дават и получават, и е налице взаимно зачитане, без егоцентризъм, те би трябвало да са еднакво удовлетворени от съюза.

Двойките имат много да учат един от друг…“

Синастрията (партньорският хороскоп) може да покаже къде ще са трудностите във връзката, кой как ще се чувства в присъствието на партньора си, но не винаги хармоничният съвместен хороскоп ще даде безметежен семеен живот. Трудната синстрия пък не казва, че отношенията са обречени. Важно е да знаем, че притежаваме свободна воля и много неща зависят от желанието ни да бъдем с заедно, способността ни да прощаваме, правим компромиси и решимостта да работим върху себе си, да градим отношенията си.Астрологът може да разкаже за потенциала, заложен в наталната карта на клиента, но това е просто потенциал, а не присъда. Всеки може да се промени, а това става с отработване на аспектите, които са заложени в хороскопа.

Може би е добре да се размисли над думите на Сведенборг, написани в книгата „Съпружеска любов“: „ Когато браковете са нещастни или съчувствието е несъвършено, съвсем не означава, че някой от партньорите е виновен; нито следва да мислим, че такива бракове не са от полза за въвлечените лица. Може да се окаже, че изпитанията, произтичащи от неподходящ брак, понякога са важно средство за укрепване и изглаждане на характера. „

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com Facebook: @astrologyconsulthoroskop

Снимка: Velislava Kovatcheva Photography

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *