60398175_1016158761912355_4979543194166362112_o

Астрологът за любовните триъгълници

Темата за любовните триъгълници вълнува хората много често и предизвиква у тях смесени чувства от удоволствие, наслада, предизвикателства до вина, неудовлетвореност, страх или гняв. Има изписано много за това, но аз бих желала да споделя отличния труд на психолога – астролог Лиз Грийн „Любовните триъгълници“:

„Триъгълниците в отношенията(понякога ги наричат любовни триъгълници),е типично явление в човешкия живот. Дори и не ги избягваме в една или друга форма на тяхното проявление. Имаме, обаче, склонност да се отнасяме към тях отрицателно, ако се появят в нашия живот. Последното е разбираемо, защото триъгълникът винаги предизвиква неприятни емоции, независимо на кой негов връх съответства персоналното ни положение.

Налага ни се да се сблъскваме със собственото си чувство за ревност, наскърбено достойнство, чувстваме се предадени. Или, от друга страна, налага ни се да живеем с усещането, че постъпваме нечестно към другия, нанасяйки му дълбока душевна рана.

Можем също така да чувстваме всичките тези неща едновременно, като в същото време бъдем и потиснати от факта, че от тези отношения не произлиза нищо продуктивно. Емоциите, които възникват в отношенията на триъгълника, често бързо регресират и скоро съвсем изчезват.

Тъй като тук се сблъскваме с много трудни за нас неща, склонни сме да обвиняваме някого за възникването на такива отношения – обвиняваме или самите себе си, или единия от другите двама човека. Но триъгълниците действително имат архетипов характер и ако у нас възникват въпроси във връзка с това до колко те са универсални в човешките отношения, трябва просто да се прочете литературата за последните три хиляди години.

Архетиповите по своя характер неща ни въвеждат в света, дават ни цел и тласък към интелектуално развитие на поведенческите ни модели. В нашия опит от преживяването на отношения в триъгълник има нещо, което може да стане за нас едно от най-мощните средства за преобразуване и вътрешен растеж, макар и неприятен и болезнено емоционален Предателството,  дали някой е предател или предаден, ни носи нещо, което потенциално има огромна ценност.

Нищо в нашия живот не възниква, без то да е свързано по някакъв начин с нашия индивидуален жизнен път. То възниква, не за да ни накаже за някакво наше провинение и не защото съществуват твърди причинно – следствени връзки с минали наши действия, а защото съществува някакъв дълбок смисъл в случващото се, което може да промени еволюцията на този индивид, който се опитва да разбере значението на ставащото.

Ако в нечий живот възникне такъв триъгълник, това има някаква цел. Ако в тази ситуация изберем горчилката и гнева, това ще бъде нашият избор. Ние можем обаче да направим този триъгълник трамплин за дълбока преоценка на нашите ценности. Това е доста трудно, защото оскърблението предизвиква у нас всички видове инфантилни механизми за защита и понякога за нас е трудно да преминем от тези първични реакции към по-абстрахирана преоценка на ситуацията и възникващата перспектива.

За нас като астролози изследването на триъгълниците има значителна ценност. Можем да изследваме дали тук има някаква конфигурация в картата, която отговаря за възникването на триъгълника, кои са причините, поради които индивидът е въвлечен в триъгълника. Дали това е техният собствен избор или не; защо някои са повече склонни към такива отношения, отколкото други. За нас също така е полезно да разберем кои подходи могат да ни помогнат по-творчески да работим с отношенията на триъгълника, разглеждайки ги по-символично и от по-дълбока психологична гледна точка.“

Автор: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com

                                                                                  Facebook: @astrologyconsulthoroskop

Снимка: Velislava Kovatcheva Photography

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *