155834535661754

Ретроградни планети 2020 година

 

2020 година предвещава да бъде годината на трансформациите т.е. старите модели на мислене и поведение, навици е нужно да бъдат разрушени, за да бъдат подменени с нови такива. За това говори съединението на  Плутон със Сатурн, за което разказах в предишните статии. Разрушаването на нещо старо може да се случи само с осъзнаване, че това съществува. Ретроградността на Венера, Марс и Меркурий през идната година ще насочи вниманието ни към онези сфери на битието ни, в които действително можем да се променим.

Венера е ретроградна от 12 май до 25 юни 2020 г. в Близнаци. Венера отговаря за емоциите, любовта, ценностната система, парите, връзките. В този период е добре да направим вътрешна равносметка именно на тези теми. Удачно е да преосмислим начина, по който вадим парите си. Удачно е да обърнем поглед към връзката си и честно да си признаем дали ни носи удовлетвореност. Можем да забележим, че ценностите, които сме считали за важни се подменят и тогава ще е такъм момент от времето, през който е нужно да ги подменим с нови. По време на ретроградна Венера помислете и за деловите си партньорства – важни ли са за вас и дали не е дошло време за промяна и в този аспект на професионалното поприще.

Какво не бива да предприемаме в периода на ретроградна Венера? На първо място – не сключвайте брак и не подписвайте каквито и да били партньорски отношения! Другото предупреждение е да не започвате любовни отношения. Създадените тогава връзки и сключени тогава договори (включително и брачни) няма да издържат напред във времето и бързо ще се разпаднат.

В този период не се извършват естетически операции, защото крайният резултат няма да отговаря на очакванията. Препоръчително е да не се правят големи инвестиции на пари и големи покупки.

Марс също има ретроградна фаза през 2020 година и това е периодът между 9 септември и 14 ноември в Овен. Марс в хороскопа на един човек показва начина, по който отстоява себе си; как действа и изразява индивидуалната си сила и каква е сексуалната му енергия. Марс е волята. Марс е действието. И когато планетата е ретроградна, това означава, че сме в период, когато активността на хората е възпрепятствана, гневът е насочен навътре и генерира огромно напрежение. Тази позиция на Марс ще ни направи доста раздразнителни, обидчиви и невъздържани. През този период е добре да преосмислим и променим физическата си активност и начина си на работа, да се обърнем към спорта, да се замислим за сексуалността и страстта в живота си. Направете ревизия на старите си модели на действие.

Какво не бива да правим в периода на ретроградност на Марс? Не е подходящо да започваме нова интимна връзка, защото може да е много страстна, но не и продължителна. Не е удачно да купуваме автомобили, машини, защото могат да дадат скрити дефекти. Добре е да не започваме съдебни процеси, конфликти, както и да се избягват операции и всякакви хирургически интервенции освен ако не са животоспасяващи.

Меркурий е ретрограден през 2020 година три пъти – от 16 февруари до 10 март в Риби и  Водолей, от 17 юни до 12 юли в Рак, от 13 октомври до 4 ноември в Скорпион и Везни. В периода на ретрограден Меркурий е нужно да бъдем по-предпазливи по време на пътуване, да не подписваме договори и да не започваме нови начинания. Или възможно е да имаме препятствия и забавяния в сферата на комуникациите и образованието, защото Меркурий отговаря за обмена на информация.

Отново акцентирам върху това, че във фазите на ретроградност на планетите е изключително ползотворно да се обърнем към себе си , да се опознаем по-добре и да се приемем такива, каквито сме – без маски и проекции. Защото можем да трансформираме нещо, което преди това вече сме познали и приели, че съществува.

 

GAB_5023Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com

                                                                                  Facebook: @astrologyconsulthoroskop

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *