otslabvane-za-lyatoto-700x465

РЕТРОГРАДЕН МАРС (27 юни – 27 август 2018 г.)

РЕТРОГРАДЕН МАРС (27 юни – 27 август 2018 г.) – КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА?

 

Марс в хороскопа на един човек показва начина, по който отстоява себе си; как действа и изразява индивидуалната си сила и каква е сексуалната му енергия. Марс е волята. Марс е действието, а знакът на Марс показва КАК правим това – например Марс в Близнаци с думи, Марс в Овен с юмрук по масата и т.н.

Ретроградна е планета, която от позицията на Земята изглежда е спряла двжението си на небосклона и дори „върви“ назад. Марс е ретрограден от 27 юни до 27 август 2018 година в знаците Водолей и Козирог. И понеже според астролозите Марс е действие, сила, воля, когато планетата е ретроградна, това означава, че сме в период, когато активността на хората е възпрепядствана, гневът е насочен навътре и генерира огромно напрежение.

Тази позиция на Марс ще ни направи доста раздразнителни, обидчиви и невъздържани. През тези два месеца на повърхността ще излизат потиснати емоции, които ще ескалират в конфликти. Възможни са раздели, кавги, упорство, но те са само последствия на вече преминали събития. Когато една планета е ретроградна, тя идва, за да ни върне в ситуация, която сме потиснали и премълчали.

Това са периоди на ревизиране на стари модели и ако те не ни вършат вече работа, най-добре е да се разделим с тях. Най-силно ще усетят това влияние, представителите на зодия Водолей и Козирог.

Какво не е препоръчително да правим в периода на ретрограден Марс?:

  • Не започвайте нови бизнес начинания, проекти и дейности. Много е вероятно да не пожънете желания успех.
  • Не се впускайте в нова любовна връзка – няма да е успешна и дългосрочна!
  • Много от браковете са подложени на изпитания, поради неизказани през годините думи и потиснати обиди. В конретния момент целият този емоционален „облак“ ще излиза на повърхността под формата на конфликти и скандали. Това ескалиране на емоциите може да подейства и прочистващо за партньорствата, стига да са стъпили на стабилна основа – любов, доверие, разбиране. Ако осъзнаването не е на лице, са възможни рездели.
  • Не си купувайте автомобил; машини, свързани с производство или друг вид техника! Могат да дадат скрити дефекти или да се развалят бързо.
  • Не действайте импулсивно! Възможно е да избълваме думи, които да наранят. Подхождаме в ситуациите раздразнително и с детински инат. За периода важи поговорката: „Три пъти мери – един път режи!“

 

Съветът ми е да се опитваме да се поставим на мястото да другия, да проявим емпатия и разбиране, но отстоявайки себе си и личната си позиция без страх от конфликт, но с уважение към отсрещната страна. Свръх напрежението и раздразнителността, които усещаме са знак, който ни показва, че е време да се разделим с нещо от себе си, което вече не ни е полезно – модел на действие или мислене.

От 26 юли и Меркурий става ретрограден, което допълнително ни подтиква да погледнем навътре и да разчистим „боклуците в двора си“, за да продължим пътя си обновени, спокойни и щастливи.

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com или на ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *