1 press (1)

От какво се страхуват представителите на 12-те зодии

 

Когато заговорим за страха, трябва да знаем, че това е това е аспект от нашето съществуване, който винаги ще е с нас. Страхът е основно човешко чувство и е свързан с инстинкта ни за оцеляване. Той е този, който ни прави предпазливи, съобразителни и ни кара да бягаме от опасността. В днешния объркан свят обаче ролята на страха в живота ни е водеща. За жалост основият мотив за действие на хората сега е именно страхът – не напускаме работата, която ненавиждаме, защото се страхуваме, че ще останем без пари; не се разделяме с неподходящ партньор от страх от самота; не позволяваме на децата да играят навън от страх, че някой ще ги нарани и пр.

Допълнително подклаждане на страха се случва чрез медиите, които ежедневно ни заливат с новини за насилие, глад, мизерия и несправедливости, което съответно ни прави унили, уплашени, несигурни и слаби. Затваряме се в себе си и в зоната си на комфорт, и преставаме да търсим промени, предизвикателства и перспективи, защото пред себе си виждаме единствено „негово величество“страха. Така ставаме хора, които лесно се контролират и експлоатират. Най-общо казано ставаме лесни за манипулация. Единият от начините, чрез който можем да излезем от този порочен кръг е да опознаем себе си и се изправим срещу страховете си – да ги видим и извадим на показ.

И да разберем, че често страхът ни е нереален и най-важното: той е неосъзнат от нас. А извадим ли го от дълбините на душата си, ще го осветим на дневна светлина и ще видим, че всъщност е малък и незначителен. А всъщност определя изборите в живота ни.

Всеки зодиакален знак е предразположен към различни страхове. В следващите редове ще ви запозная със слабите места на първите шест зодии. Разбрем ли нашите страхове, ставаме по-трудни за манипулиране и контрол.

Зодия Овен се страхува от поражение Той е боец. Битките го вдъхновяват и не би могъл да понесе, че е победен. Ако Овенът разбере, че не винаги е нужно да е прав и прояви търпение, а не агресия пред него ще се отворят безброй възможности и перспективи за развитие.

За Телците стабилността в живота е на първо място и я свързват с материални придобивки. Техният най-голям страх е от нищета. Страхуват се, че ще останат без пари или дом, а това, когато е в крайност ги прави алчни.  Ако Телците разберат, че парите са просто средство, а не цел – ще се освободят от огромен психологически товар.

Близнаците се страхуват, когато им липсва информация, която им носи знание и им позволява да реагират адекватно в трудни ситуации. А такива за тях са ситуациите, свързани с емоциите. Много по –лесно биха се измъкнали от емоционалното блато, ако са във връзка с всичко случващо извън тях. Ако разберат, че емоциите се изживяват, а не рационализират, ще бъдат много по-щастливи.

Ракът се страхува, че ще остане без емоционална подкрепа. Той има нужда от топло рамо, близост и дом-крепост, в който ще се чувства защитен. Имат нужда да принадлежат и да се слеят емоционално с друг, но ако разберат, че всеки принадлежи само на себе си, това ще им донесе усещане за самодостатъчност.

Най-големият страх на Лъвът е да не загуби своята уникалност. Лъвът твърдо има нужда да знае, че е роден със специална мисия и дадена от боговете съдба. Загуби ли това усещане, той се изявява като властен и деспотичен. Дори и най-малкият намек за обикновена съдба го прави раздразнителен. Осъзнае ли тази своя предразположеност, Лъвът много по-трудно ще се поддава на ласкателства, чрез които лесно бива манипулиран.

Девата е доста тревожна зодия, но най-вече се страхува от безпорядъка в живота. Поставянето на категории, подредеността в определена сфера на бита им е вид контрол. Поставянето на ред в хаоса носи на Девата усещане за сигурност, което е характерно за всички земни знаци. Нужно е само да разберат, че не могат да подредят цялата вселена и така ще си спестят много тревоги.

За останалите шест зодиакални знак и техните страхове ще разкажа следващата седмица.

 

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com

                                                                                   Facebook: @astrologyconsulthoroskop

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *