received_1955073244759802

Как ще се отрази на живота на българина прехода на Сатурн в знака на Козирога?

Едно от важните астрологични събития, които ще окажат съществено влияние на живота на българите през 2018 година е преминаването на Сатурн в своя собствен знак Козирог и ще бъде там до 2020 година. Асцендентът на България е Козирог. Асцендентът отнесено към човек показва неговия външен вид, походка, темперамент, а отнесено към държава това релефът на страната. Козирогът свързваме с твърдост, опора и изкачване на висоти и това наблюдаваме и в България – имаме много планини, каменни мегалити и скални образувания.

Затова ще обърна специално внимание на планетата, която управлява зодиакалния знак Козирог или „чистача на кармата“ както някои астролози наричаме Сатурн.

Рождената карта на всеки човек е разделена на 12 сектора (домове), които отговарят за определени сфери на живота – собствената ни личност, пари, пътувания, дом, семейство, любов, деца,работа, партньорства, кризи, философски нагласи и далечни пътувания, кариера, приятели, тайни. Когато Сатурн преминава през определен дом изисква от нас да спазваме принципа на съответната планета. А какъв е принципът на Сатурн – дисциплина, постоянство, отговорност, ограничение. Ако не спазваме тези потенциали доброволно много е възможно да получим ограничения отвън т.е. да има събитие в живота ни, което ще ни принуди да се свием и дисциплинираме . И тогава ще си кажем: „съдбата ме принуди да постъпя така“. Астрологията е прекрасен инструмент, който ни предупреждава какви принципи в каква сфера на живота ни е необходимо да отработим.

Сатурн в астрологичната карта на България през този двугодишен период ще направи преход през дванадесети дом и в последствие ще преминевпърви дом, който отговаря за нашето самосъзнание като българи.

Ето какво значи преминаването му през дванадесети дом – засилва се усещането ни, че сме сами и никой не го е грижа за нас в собствената ни държава. Потиснати и депресирани сме от безразличието на властимащите и липса на опора в държавния апарат. Като че ли сме неразбрани от  обществото и това засилва апатията ни. Търсим признание, но не го получаваме. Нашите тайни врагове се активират, нашите подсъзнателни страхове започват да дълбаят все по-надълбоко в душите ни. Тази тенденция се задълбочава и при прехода на Сатурн през първи дом. Възможно е да се чувстваме отпаднали и без енергия в този (около)двугодишен период. Усещаме липса на самочувствие и ограничаваме себе си. Нямаме време за забавления и контакти, защото имаме много отговорности и задължения. Каква е препоръка, която трябва да спазваме, за да преминем по-меко през този период?Препоръката е една и тя е ОТГОВОРНОСТ. Ако проявим отговорност към себе си, към собствените си задължения и постъпки, ако сме дисциплинирани и твърди в намеренията и действията си, то тогава ще отпадне усещането ни за тежест и принудителна ограниченост.

Влизайки в Козирог Сатурн ще „изисква“ от нас високо чувство на дълг и съзнателност, работоспособност и пестеливост, повишено честолюбие и твърост. Да проявяваме мъдрост и придвидливост. Хора, които са ангажирани с отговорност в работата си и отказват да я носят ще бъдат принудени да се изправят пред „съдбата“. Ще им се случват събития, които няма да могат да избегнат…и в крайна сметка, ще трябва да спазват правилата на мъдрия старец Сатурн. Ако не сме законопослушни и нарушаваме правилата ще се наложи да си платим за това. Особено валидно е това за държавни служители, висши държавни чиновници, счетоводители, военни, съдии. Хора, които са гръбнак на обществото и които не изпълняват закона е възможно да бъдат поставени в изолация и да попаднат в затвора. Защото Сатурн изисква спазване на правила и „наказва“ строго ако не го сторим. Ако имаме задължения към държавата, данъци, наказателни постановления, фишове добре е да ги погасим, за да не си навлечем неприятности. Изобщо необходимо е да обърнем голямо внимание към нещата в живота си, които изискват от нас и довършват изречението „трябва да…“.

През следващата година в картата на българския етнос Сатурн ще мине през Нептун и това засилва в съзнанията на българите темите за дълга, нормите и съвестта. Все повече хора ще започнат да си задават въпроса, дали постъпват правилно и ще се засили желанието да спят спокойно с чиста съвест. Много е вероятно да се възродят старите български традиции, интереса към корена и кръвното родство. Все повече българи ще се завръщат у дома и ще търсят връзка с родното. Националната тема и гласа на предците се засилва и поражда у нас желание да възродим несломимия български дух.

Това ще са основните теми в съзнанието ни като българи. А как ще се отрази Сатурн в личния ви живот и в коя сфера ще е нужно да подхождате с дисциплина и постоянство, можете да разберете само от индивидуална прогноза, изготвена ви от професионален астролог.

 


valentina-marenova-horoskopiАстрологията е наука и прекрасен инстумент, който помага на хората да опознаят себе си, да научат какъв е учебният план в живота им и да използват максимално ползотворно потенциала, който имат в картата си.

Валентина Радиева – Маренова изучава астрология от 2012г. към астроцентър Урания официален представител на Московската академия по астрология. Изготвя индивидуални хороскопи – анализ на рождената карта, прогнози, партньорски хороскоп.

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: ФБ страницата: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *