viber_изображение_2019-05-17_19-40-07

Как мечтаят зодиите?

 

ValentinaНаталната (рождена) карта на всеки човек е разделена на 12 сектора, които представляват 12 важни сфери от живота ни в материалната вселена. Един от дванадестте дома е домът на мечтите, стремежите, идеалите на човек. Този дом свързваме също и с приятелствата, но темата на  днешната статия ще бъде насочена към мечтите и представителите на коя зодия са по-склонни да към това. Уточнявам, че анализът ми ще е свързан с архетипните качества зодиакалните знаци, а по-конкретната предразположеност може да се види само в индивидуалният хороскоп на човек.

Зодия Овен е фитилът, който пали клечката и искрата, от която пламва огъня. Смелостта им и да действат повече, отколкото да премислят непрестанно ги прави самоуверени личности, които сбъдват своите мечти. Решимостта им не позволява да живеят в мечти, защото за тях те са просто намерения.

Зодия Телец има енергията, упоритостта и постоянството да сбъдват всяка своя мечта. Определено не бих нарекла представителите на тази зодия мечтатели, защото са здраво стъпили на земята. Доверяват се само на неща, които лично са докоснали.

За представителите на зодия Близнаци светът е калейдоскоп от възможности и като цветна пеперуда прелитат от една на друга… Принципно им липсва целенасоченост, която прави една възможност в ума на човек да се развие в дългосрочен стремеж или с други думи казано мечта.

Ракът не е отявлен мечтател. За него е важна сигурността и емоционалната подкрепа от близки. Ако е с близки до сърцето си хора ги приема за свое семейство и е готов да помага в сбъдването на техните мечти…с решимост.

Често мечтите на Лъвът стават реалност. Това е знакът на вдъхновението и няма сила, която да отклони Лъвът от неговите стремежи. Защото той знае, че е роден със специална мисия и всичко, към което се стреми му се полага по право.

Девата прекалено много рационализира и анализира всичко в живота си и често не вярва, че това, за което мечтае ще му се случи. Затова и не си позволява да мечтае, а това е причина да пропуска много възможности.

Везните мечтаят за любов и хармония в личните си взаимоотношения и това рано или късно става реалност в техния живот. Но не се отнасят в отнесени мечтания, защото не обичат крайностите и умеят да преценят добре плюсовете и минусите на всичко, с което се занимават.

Скорпионът ще мине през огън и лед ако решил да сбъдва мечтите си. Има силата и постоянството да постига всичко, което си е наумил особено ако смята, че е бил наранен и трябва да се реваншира за нанесената му болка. Ще минат дори през ада, но ще сбъднат мечтите си.

Стрелците имат цели, не толкова мечти. Набелязват цел и стрелят! Представителите на този зодиакален знак са късметлиите на зодиака заради вдъхновението, което ги съпътства през целия им живот. Изобщо трите огнени знака Овен, Лъв и Стрелец имат вроден ентусиазъм, който ги мотивира да сбъдват мечтите си.

Козирогът мечтае за конкретни и по-скоро материални неща. Практичността му не позволява да се отдаде на фантазии и бих определила нагласата им към живота като скептицизъм. Не са мечтатели.

Водолеят е идеалист и мечтател. Губи се в стремежите си и в очакване на по-добро бъдеще, което го откъсва от живота тук и сега. Единствено действието ще го изкара от позиция на вечно търсене на идеалния свят.

Рибите са истински мечтатели. Те губят собствената си идентичност чрез вярата, че всичко е възможно. Но пък искреното им усещане е, чудесата съществуват навсякъде около нас и ги виждат дори и в най-прозаичните дейности.

Като в заключение ще напомня старата сентенция, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му. Ако останем здраво стъпили на земята, но и не се страхуваме да се стремим към собствените си идеали, ще получим живот пълен с вълшебства и много сбъднатости.

 

Автор: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com

                                                                                  Facebook: @astrologyconsulthoroskop

Снимка: Simeon Boev

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *