230620173

5000 лв. за нов кувьоз са събрани в кампанията „Дари капачка – спаси живот“ в Бургас

 

Почти 5000 лв. вече са събрани в кампанията „Дари капачка – спаси живот“. Целта на кампанията е чрез рециклиране на ненужни пластмасови капачки да се купи нов кувьоз за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Кувьозът е апарат, който замества майчината утроба и поддържа живота на недоносените бебета. Близо 15% от бебетата се  раждат с тегло, по-ниско от 2500 грама.

 Сумата е събрана най-вече от жителите на Бургас и региона, но капачки за кампанията изпращат в  УМБАЛ Бургас от много други градове. Първото количество бе предадено през м. април – близо 4 тона. В края на м. юни бе предадено за изкупуване и второто количество – над два тона и половина, на стойност 938 лв. Учениците от Строителния техникум, които са инициатори на кампанията, помогнаха при пренасянето и товаренето в камиона на килограмите капачки. Точната сума, събрана до момента  е 4997 лв., като в нея са включени и парични дарения.

Най-активни в събирането на капачки са децата от ясли, детски градини и училища от Бургас и региона, подкрепяни от учители и възпитатели. Инициативата е чудесен примерза възпитание в разделно събиране и опазване на природни ресурси, както и в хуманност и милосърдие.

Много фирми, институции, семейства, подкрепят каузата и постоянно изпращат своите капачки в болницата.

Всеки, който иска да се присъедини към кампанията, може да хареса и сподели страницата й във фейсбук: https://www.facebook.com/darikapachka.

Кампанията продължава до събирането на пълната сума, необходима за покупката на нов кувьоз. Донесете своите капачки в УМБАЛ Бургас и ги оставете на входовете в удобно за вас време!

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      One thought on “5000 лв. за нов кувьоз са събрани в кампанията „Дари капачка – спаси живот“ в Бургас

      1. Киров

        И на вид “ дребните неща“ придават благоприятен образ на града и обогатяват духовния живот на хората.

        Reply

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *