maski_china (1)

Китайската общност дари 6000 еднократни маски на УМБАЛ Бургас

 
Китайската общност дари 6000 хирургични маски за еднократна употреба на УМБАЛ Бургас. Маските бяха донесени в болницата от представител на общността, живеещ и работещ в града. Те са част от общо дарение от 50 000 еднократни маски, изпратени от Китай за болници в България. Живеещите в Бургас китайци настояли 6000 да бъдат отделени за бургаската болница.
100 бр. бързи теста за коронавирус бяха осигурени миналата седмица от общинския съветник в Бургаския общински съвет Константин Бачийски. Те вече се използват в Спешно отделение.
УМБАЛ Бургас продължава да изпитва сериозна нужда от еднократни лични предпазни средства. В сравнение с времето преди коронавируса, употребата на еднократни маски и ръкавици се е увеличила тройно. На месец в болницата се изразходват близо 200 000 бр. еднократни ръкавици и над 10 000 еднократни маски. В момента в Инфекциозно отделение има настанени 10 пациенти с коронавирус.
Медиците от всички звена трябва да бъдат надеждно защитени, в същото време цените са се повишили многократно и болницата изпитва финансови трудности. Всички суми, постъпили досега по дарителската сметка на болницата вече са изразходени за закупуване на лични предпазни средства.
Дарителската сметка на болницата е:
Търговска банка Д
IBAN: BG04DEMI92405000254262
Титуляр: УМБАЛ Бургас
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *