768x432гожожгогаог

16 фирми искат да проектират ремонт на 4 пътища в региона

 

 

28 подадени оферти от общо 16 участници има по обявената обществена поръчка за проектиране на основна рехабилитация на 4 важни отсечки южно от Бургас.

Това стана ясно от отговор на въпрос, отправен в рамките на парламентарния контрол от депутатите от ПП ГЕРБ Димитър Бойчев и Диана Саватева.

„Като народни представители от Бургаски област  се нуждаем  от актуализиране на информацията относно плановете на  МРРБ  за пътната инфраструктура  в пограничните части на региона. Последният ни въпрос, свързан с тази тема, бе поставен през есента на м.г. Тогава получихме отговор, че  път ІI-99, в участъка от Царево до Малко Търново, е включен в Програмата за проектиране на АПИ за 2018 г.“, припомнят във въпроса си Бойчев и Саватева.

Обществена поръчка с предмет „Изработване на технически проекти за рехабилитация (основен ремонт) на пътни обекти по четири обособени позиции, освен визираната  „Царево – Малко Търново“, от км 58+000 до км 117+000, също така обособена позиция № 2 Път ІІІ-907 „(Маринка – Звездец) – Визица – (Царево – Малко Търново)“, обособена позиция № 3 Път III-992 „(Бургас – Созопол) – Ясна поляна – Приморско“ и обособена позиция № 4 Път III-9009 „(Маринка – Звездец) – Ново Паничарево – Ясна поляна“.

Със заповед ва председателя на УС на АПИ е назначена комисия от експерти, към момента тя извършва проверка на документите на участниците, след което ще пристъпи към разглеждане на техническите предложения, се казва в отговора на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова. Тя уточнява, че обществената поръчка се възлага въз основа на икономически най-изгодната оферта.

Прогнозната стойност за всички 4 позиции е 1, 345 млн. лв. без ДДС, от които 710 хил. лв. за път II-99 Царево – Малко Търново. Срокът за изработване на проекта на тази отсечка е 150 дни, които започват да текат след избора на изпълнителя.

Жителите на село Граматиково, които са сред най-заинтересованите от ремонта, бяха информирани за новите обстоятелства по поръчката от Диана Саватева. С община Малко Търново е свързана и втората позиция: отсечката Босна – Визица. На 28 юни народният представител посети селото и обсъди с хората възможните решения на поставени от тях проблеми.

През последните две години в текущ ремонт на 56-километровата отсечка между Царево и Малко Търново са вложени над 1,8 млн. лв. Цялостно преасфалтиране на 11 километра от разклона за с. Българи до м. Папазова нива приключи тази пролет. Там бяха извършени ремонтни работи за подобряване на отводнителните канавки, профилиране и възстановяване на пътните банкети. Предстои полагане на хоризонтална пътна маркировка на стойност близо 75 хил. лв.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *