New Imagedqwq

1000 деца скандираха „Яко е да си еко“ в Бургас

 

 

Над 1000 деца от Бургас препълниха салона на Операта, за да гледат спектакъла „Яко е да си еко“ с Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Бургас Димитър Николов наградиха поредните трима победители в „Зелената олимпиада“. Еко надпреварата, в която тази година участваха над 7000 деца, е част от образователно-информационна кампания на Министерството на околната среда и водите „Яко е да си еко“.

„Радвам се, че сред най-активните участници в екосъстезанието са децата от Бургас“, каза министър Василева.

1000 деца скандираха в един глас „Яко е да си еко“ заедно с екопосланиците Рачков и  Зуека. „Щастлив съм да бъда кмет на град с толкова умни, будни деца, които знаят как да пазят природата“, каза по време на награждаването кметът Николов.

Тримата отличени участници в „Зелената олимпиада“ Бургаска област са Кристиян Бъчваров, четвъртокласник от ОУ „Климент Охридски“ в Бургас, Мариям Димитрова от VІІІ клас на СОУ ,,Н. Й. Вапцаров“ в Царево и деветокласничката от Карнобат Йоана Мирчева  от СОУ „Свети Кирил и Методий“.

Последният от шестте спектакъла „Яко е да си еко“ ще гостува на 14 юни във Варна. Той ще е от 12, 30 ч. в пленарната зала на общината.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *