Nikolai_Tishev

Язовир „Камчия“-с двоен обем преди година

Тишев към министър Димитров:  Какъв е наличният полезен обем на яз. „Камчия“ към момента и какъв е бил по същото време преди една година

 

„Какъв е необходимият обем на язовир „Камчия“, нужен за нормалното водоснабдяване на Бургас и Варна?  Какъв е наличният полезен обем към момента и за какъв период ще стигне? Какъв е бил наличният полезен обем през месец февруари 2019 г., т.е. по същото време преди една година“?

Тези въпроси отправи народният представител от „БСП за България“ Николай Тишев към министъра на околната среда и водите Емил Димитров по време на парламентарния контрол в петък.

От отговора на екоминистъра стана ясно, че яз. „Камчия“, точно преди една година, на практика е бил два пъти по-пълен , отколкото е в момента. Наличният полезен обем на язовира към 28 февруари 2020 г. е  101,638 млн. куб. м. За сравнение – към 28 февруари 2019 година наличният полезен обем е бил 196,658 млн. куб. м.

Николай Тишев от своя страна отправи призив към министър Димитров – да се следи нивото на язовир „Камчия“, тъй като рязко се увеличава потреблението на питейна вода в региона през летния туристически сезон.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *