3 (18)

УЧИЛИЩЕ В ЦАРЕВО ПОЛУЧИ ИНОВАТИВНО УЧЕБНО ОБОРУДВАНЕ

  Shell и партньорите ѝ инвестираха близо 2 000 000 лева през последните четири години в различни образователни и социални проекти в общините по Южното Черноморие-Несебър,Поморие и Созопол

 

Учениците в СУ „Никола Вапцаров“ в Царево вече използват ново учебно обoрудване, което ще подобри условията за STEM образование (наука, технологии, инженерство и математика). То е на стойност 121 000 лв. и включва интерактивни бели дъски, микроскопи, документални камери, модерни маси и столове и апаратура за кабинетите по биология, физика, химия, чужди езици и математика. Осигурено е и специално оборудване за уроците по пътна безопасност.

Проектът е реализиран благодарение на социална инвестиция на Shell и партньорите ѝ в проучвателен „Блок 1-14 Хан Кубрат“ в Черно море – Woodside Energy и Repsol, със съдействието на Община Царево.

„STEM образованието и безопасността на пътя са ключови приоритети за социалните инвестиции на Shell в световен мащаб. Радваме се, че Община Царево също има интерес към тези теми и се надяваме, че новото оборудване ще подкрепи положителните резултати в образованието на учениците от СУ „Никола Вапцаров“, коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

 

1 (45)„Радвам се, че училището в град Царево обогати материално-техническата си база с реализирането на проекта, изпълнен от Shell България. Чрез полученото ново учебно оборудване децата ще изпитат удоволствие и забавление, докато възприемат всички нови знания. Прекрасно е, че се получи толкова успешно партньорство между Shell България и Община Царево и се надявам то да носи много ползи за учениците занапред“, споделя инж. Геoрги Лапчев, кмет на община Царево.

 

Shell и партньорите ѝ инвестираха близо 2 000 000 лева през последните четири години в различни образователни и социални проекти в общините по Южното Черноморие. Това включва подкрепа за изграждането на иновативния център за наука и енергия „ПланетУм“ в Бургас, подпомагане на община Созопол в захранването на общинския плувен басейн с възобновяема енергия чрез инсталирането на 170 соларни панела, осигуряване на учебно оборудване за училище „Никола Вапцаров“ в Приморско, както и изграждане на детски и спортни площадки в Несебър и Поморие.

В допълнение, Shell подпомогна Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с реновиране на лаборатории и предоставяне на геоложка апаратура.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *