shishkov

УМБАЛ Бургас привлече опитен неврохирург от университетски център

На снимката : д-р Стефан Шишков и д-р Северин Чавдаров (отляво надясно).

 

Опитен неврохирург от университетската болница в Стара Загора започна работа в УМБАЛ Бургас. Това е д-р Стефан Шишков, който е бил и републикански консултант по неврохирургия, както и методичен ръководител на бургаското неврохирургично отделение. Д-р Шишков има и административен опит като началник-отделение и зам.-директор на Университетската болница в Стара Загора.

Поканата към него е дошла от завеждащия отделението в УМБАЛ Бургас д-р Николай Недев и ръководството на болницата. От два месеца той вече е част от екипа на УМБАЛ Бургас. Заедно с него от Стара Загора в Бургас се е преместил и още един лекар, който през декември ще вземе специалност „Неврохирургия“ – д-р Северин Чавдаров.

Дългогодишният проблем на отделението с липсата на кадри вече е решен. В УМБАЛ Бургас работят повече неврохирурзи, отколкото в някои университетски клиники, както и трима специализанти. Отделението е едно от най-мощните в страната, извършва средно 350 операции годишно. През лятото то е особено натоварено, защото тук най-често приемат пострадали при  инциденти по време на туристическия сезон, когато населението на Бургаска област нараства до 2 млн. души.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *