ukrainka

Украинска туристка: в УМБАЛ Бургас ме върнаха от оня свят

 

Благодарна съм на лекарите от УМБАЛ Бургас, защото ме върнаха от оня свят. Не съм очаквала, че ще получа такива грижи и внимание, както и отлични битови условия. Това разказва 35-годишната Катерина от Украина, която вместо на плажа, изкара почти цялата си почивка в Инфекциозното отделение на бургаската болница.

Катерина пристига  в Св. Влас със семейството си, но още след първия ден на плажа чувства неразположение – много висока температура, отпадналост. По цялото й тяло се появяват гнойни пъпки. Няколко дни се лекува в курортното градче, включително и с антибиотик, но температурата не спада и лекарите там преценят, че най-добре да бъде изпратена в УМБАЛ Бургас.

„Още като пристигнах и като ми видяха изследванията, ме настаниха в Инфекциозно отделение. Оказа се, че имам стафилококов сепсис, както и увреждания на белия дроб – много тежко състояние, опасно за живота. Лекарите бяха изключително бързи и точни в диагностиката, веднага ми назначиха лечение, поставиха ми системи. Била съм на крачка от пълно отравяне на кръвта“, обясни Катерина. В момента жената се чувства добре, обривите по тялото също преминават и й предстои изписване.

Тя прекарва в болницата над 10 дни и не спира да благодари както на лекарите, така и на сестрите и санитарите в  отделението. „Още преди да съм натиснала звънеца да извикам някого, те вече са тук и ме питат от какво имам нужда. Много искам  да ги похваля, защото наистина го заслужават“, казва жената. Тя е благодарна и на почетното консулство на Украина в Бургас, от което получава пълно съдействие за настаняването в болницата и уреждането на всички документални въпроси.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *