20190401_112127

Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи отлична акредитация

На снимката : част от екипа на отделението. Д-р Димитър Казаков е вдясно.
 
 
Спешно отделение на УМБАЛ Бургас получи отлична акредитация и вече е база за специализация на млади лекари. Акредитацията е за срок от пет години и лекарите в отделението се надяват, че ще привлекат нови колеги към предизвикателството „Спешна медицина“. „Оценката е заслужено признание за старанията и уменията на екипа ни“, коментира д-р Здравка Инджова, началник на отделението.
Миналата година в УМБАЛ Бургас са постъпили на работа 27 млади лекари. Всички са се дипломирали като отличници в съответните медицински ВУЗ-ове и са избрали да дойдат да работят или да се върнат в Бургас. Един от тях е д-р Димитър Казаков, чиято страст е спешната медицина. Спешното отделение е първата му месторабота след завършването.
А докато е студент, три последователни лета е тук като доброволец. Сега обмисля възможността да специализира „Спешна медицина“. „Пробвал съм и в други отделения, но се върнах в Спешното. Резултатът тук се вижда веднага. Тук повече се работи с пациентите и по-малко се пише“, обяснява д-р Казаков.
Той, както и други негови колеги са на мнение, че е необходима промяна на здравната ни система, в посока повече внимание към пациента и по-малко бюрокрация, за да могат хората да получават по-добро здравно обслужване. Проблем е и социалната система, с чиито последствия за съжаление се борят лекарите – всеки ден тук постъпват пациенти, които не се нуждаят от лечение, а от домашни грижи или настаняване в социална институция.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *