4af2177fbe5c78f8ab5e428d668ce7b1

Спешното отделение на УМБАЛ Бургас помогна на 14 834 души през летния сезон

Спешното отделение на УМБАЛ Бургас помогна на 14 834 души през летния сезон, подготвя се за приближаващата грипна вълна

Екипите на Спешно  отделение на УМБАЛ Бургас изпратиха летния сезон с  14 834 прегледани пациенти. От 15-ти май до края на септември в  Противошокова зала и четирите кабинета на отделението:  ортопедичен, педиатричен, терапевтичен и хирургичен е преминал цял един малък град.

За лекарите най-натоварен е бил месец юли, когато само в Противошокова зала медицинска помощ е оказана на 1346 души. Пациентопотокът бележи лек спад едва след средата на септември.

„Това лято имахме много травматични случаи на блъснати пешеходци, пострадали в катастрофи, пациенти с травми, получени след употреба на алкохол, както и на пациенти с прекаран инсулт. Височинните травми бяха значително по-малко. Това, което наблюдаваме,  е,  че в началото на месец септември се увеличи броят на хората с алергични реакции след ужилванe от оси, пчели и стършели”, заяви началникът на Спешно отделение д-р Здравка Инджова.

Тя сподели, че в отделението вече имат готовност за посрещане на приближаващата грипна вълна.

„Имаме ясно разписани алгоритми за поведение при спешни фебрилни състояния – септичен шок. В рамките на 30 минути пациентите трябва да бъдат обработени”, поясни д-р Инджова.

От  Спешно отделение отбелязват, че това се отнася за критични състояния, които застрашават  живота. При начални фази на заразяване с грип, пациентите трябва да се обръщат към личния си лекар

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *