655-402-parlament-narodno-sybaranie

Ръководителите на болници в Бургас дадоха мандат на Абу Мелих да подкрепи министъра на здравеопазването

 

 

Ръководителите на здравни заведения в Бургас дадоха мандат на народния представител Семир Абу Мелих да гласува против предстоящия вот на недоверие за политиката водена в здравеопазването. Медиците подкрепят министър Петър Москов и имат желание реформите в сектора да продължават.

Това се случи на първата работна среща между Абу Мелих, който е член на парламентарната Комисия по здравеопазване, директори на лечебни заведения, представители на Областна администрация, Община Бургас, Общински съвет – Бургас, Регионална здравна инспекция-Бургас, Районна здравноосигурителна каса, регионалните структури на Български лекарски съюз, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, Сдружението на бургаските болници.

По време на форума се взе решение той да стане регулярен на всеки три месеца, за да се обсъждат политиките в здравеопазването и текущите проблеми в сектора на местно равнище.

„Въвеждаме като практика всички въпроси на колегите от региона да бъдат изпращани директно към мен, за да ги поставям пред министъра на парламентарен контрол или на заседание на Комисията по здравеопазване. Проблемите на сектора в Бургаска област могат да бъдат решавани само ако сме екип. Смятам, че всички се съгласихме с тази теза“, коментира Абу Мелих.

„Никога Бургас не е бил толкова обединен в своето собствено здравеопазване, както сега. Никога не е съществувала такава колаборация, диалог, връзка и взаимодействие между най-висшите институции. Като се започне от парламента, мине се съответно през министерството и местните структури, имайки предвид Областна администрация, РЗИ, Здравната каса, управителите на лечебните заведения в името на пациентите“, каза по време на срещата зам.-кметът на Община Бургас д-р Лорис Мануелян.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *