petkov.lista.burgas.04.JPG-fe2d9b13

Румен Петков в Бургас: Основната ни цел е да създадем сигурност и стабилност, за да има туризъм и инвестиции

Трябва да бъдем държавата, която да излъчва сигурност и стабилност в целия Черноморски регион, за да можем да реализираме туристически продукт в сериозни мащаби.  Сред основните ни ангажименти е да покажем силата на морския сезон у нас чрез борса тук, да поканим руските, европейските туроператори. Без усещане за сигурност и без решаване на инфраструктурни проблеми, няма как да го реализираме. Това заяви в Бургас водачът на листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ Румен Петков по време на представянето на кандидат-депутатите от региона. Те се срещнаха със симпатизанти в препълнената зала на хотел „Аква“ във вторник.

„Предлагаме на Бургас най-силната листа, Тя излъчва шампионски дух и професионализъм. Имаме юристи, лекари, представители на академичните среди. Листата отразява това, което имат нужда Бургас, областта и нейните жители“, каза Петков. Той посочи сигурността като един от приоритетите за привличане на инвестиции и осигуряване на бъдеще за младите хора.

„На Бургас и неговите жители им трябва сигурност. Тя  има много аспекти. Не само, защото тук преживяхме ужаса на терора, не само, защото Бургас е гранична зона, не само, защото през Бургаска област влизат бежанци. Това са три компонента, които пряко влияят върху сигурността на всеки жител и гост на областта. Затова искаме да създадем усещане за сигурност и стабилност. Това днес го няма. С много апломб и пари се направи едно гранично съоръжение, което е най-големият провал на ГЕРБ и Патриотичния фронт през отишлия си мандат. Там се изляха едни пари, от което не се създаде усещане за сигурност. Не се организират звената на МВР така, че да се реализира стратегията „полицията в близост до обществото“. Казвам го като човек, който се е занимавал с тази тема, който се е грижил за сигурността на инвестициите, включително и в Бургаска област. Не може в автомобилния парк на дирекцията на МВР най-младите автомобили да са на 7-8 години. Не е нормално в сградния фонд на полицията тук да не е инвестирано нищо в последните 4-5 години. Това са неща, които създават усещане сред жителите на Бургаска област за липса на държавност“, каза Румен Петков.

Той добави като цел и осигуряването на солидна и привлекателна инвестиционна среда.

„Комуникациите в Южна България, магистралата и жп участъците са такива, че средата може да бъде съвършено различна. Това не зависи толкова от местното управление, колкото от държавните институции. Ще настояваме за рязко ограничаване на регистрационните режими и тези, които представляват инструмент за корупционен натиск върху бизнеса. Не е нормално един от големите туристически, икономически и транспротни центрове на България да не е в челните места по инвестиции и създаване на заетост. И то заетост от типа, който Бургас заслужава. Не е нормано тук да не се осигурят с инструментите на държавата инвестициите, които да създадат усещане за перспектива, при  положение че Бургас е един от центорвете в България, в който висшето образование може да бъде на още по-високо ниво“, каза още Петков.

Водачът на листата на „АБВ-Движение 21“ подчерта ролята на туризма.

„Първата идея за структуриране на министерството на туризма направихме в Бургас с ген. Михов и областният лидер на АБВ Антон Коджабашев. На първ поглед тя се реализира. Какво последва при положение, че имаме много сериозни проблеми, провалени сезони в съседна Турция, катастрофална ситуация в арабския свят и сринати туристически продукти?! В цялата черноморска среда ние сме държавата, която трябва да излъчва стабилност и сигурност, но ние не успяхме да материазираме туристическия продукт в тези мащаби, в които трябваше да се случи. Не успяхме да направим солидна туристическа борса на нашето Черноморие, да привлечем инвеститорите“, заяви Петков.

Той заяви, че представителите на коалицията в следващото Народно събрание ще направят всичко възможно, за да се сложи край с проблемите при провеждане на процедурите за концесиониране на плажните ивици.

„Трябва да е ясно, ние ще вложим цялата си енергия и воля, за да спрем безумията с т.. нар. концесиониране на плажовете. Тези зависимости, които личат, трябва да имат публично обяснение и трябва да се знае защо се проваля този процес и се прави невъзможно нормалното експлоатиране на цялата плажна ивица на територията на Бургаска област. Няма как да не остава впечатление, че това е резултат от корупционни схеми и от зависимости. Няма как да искаме да се изправим пред обществото и да кажем, че предлагаме силен туристически продукт на Южното Черноморие, когато повече от половината концесионни процедури на плажовете са провалени или са в КЗК с неясен изход“, каза той.

Пресцентър ПП АБВ-Бургас

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *