kuche-smet

Радост за кучетата в Сарафово, а за несебърските ?

Община Бургас направи площадка за свободно разхождане на домашни кучета и в Сарафово.

Новата придобивка е в отговор на подписка на жителите на квартала до кмета Димитър Николов с искане за обособяване на специално място за игра на техните любимци.

Площадката за кучета се намира край пътя към пристанището и заема площ от 2 дка. Пространството е оградено, поставени са кошчета и пейки за удобство и отмора на стопаните на четириногите животни, както и аксесоари за игра на кучетата.

Изграждането на площадки за разходка на кучета на територията на община Бургас осигурява отделни пространства за стопаните и техните домашни питомци, които могат необезпокоявано да се разхождат. По този начин те не пречат и не са в конфликт с останалите граждани, които искат да прекарат свободното си време в парковете, детските и спортните площадки.

Освен в квартал Сарафово, подобни кучешки площадки са изградени до Пантеона в Морската градина, в парковете „Езеро“, „Изгрев“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Предстои обособяване на такава и в к-с „Братя Миладинови“.

От тази година близо до площадките се поставят и така наречените „кучемати“ – интересни вендинг машини, които срещу отпадъчна пластмаса дават безплатно храна за домашните любимци.

Print Friendly

Автор: burgasdream.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *