38e3890e8f2bf0a75d10fa77b3660239

Протест срещу местната власт в Бургас

Текст и снимка: Радио Бургас

Недоволни граждани от местното управление на Бургас излязоха на 30 септември  следобед на протест. Те поискаха оставките на кмета Димитър Николов, заместника му Чанка Коралска и областния управител Вълчо Чолаков.

Около 20 протестиращи се събраха пред сградата на общината. Част от водачите на акцията обявиха на мегафон, че искат оставките на кмета Димитър Николов и заместника му по строителството Чанка Коралска. Според тях градът е в икономически застой, презастроен е, има и много нерешени казуси.

Като примери посочиха скандалите около парк „Росенец“, стадион „Черноморец“ и болницата в „Меден Рудник“. Бисер Русимов от Организацията за закрила на българските граждани входира в администрацията искането за оставките на първите двама в общината.

След това групата пое към сградата на областната управа. Там бе поискана третата оставка – тази на областния управител Вълчо Чолаков. Мотивът, който изтъкнаха бе, че не се справя с работата си. До напрежение в протестната акция не се стигна.

Нямаше и среща с представители на общината и областната управа. Участниците заявиха, че ще продължат да са коректив на властта, а самата акция определиха като част от антиправитествените протести в страната.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *