2

Поръчайте календар с недоносени бебета в УМБАЛ-Бургас

На снимката : календарът от тази година

 

2Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас започна изработката на традиционния календар със снимки на своите недоносени бебета. Календарът се отпечатва за трета поредна година с благотворителна цел. Със средствата от продажбата се купуват апаратура и консумативи за отделението, което спасява живота на недоносените деца.

Днес, в Световния ден на недоносеността, екипът на отделението отправя своя призив към бургазлии, фирми, представители на местната власт – чрез поръчката на календара да помогне на недоносените бебета да пораснат. Отглеждането им е една от най-сложните задачи в медицината, защото изисква отлична апаратура и лекарски умения.

Календарът за следващата година ще бъде предимно със снимки на близнаци. Това са деца, родени в УМБАЛ Бургас и отгледани в Отделението по неонатология. Днес те вече са големи и са доказателство, че с усилията на науката, вярата на родителите и добрината на дарителите, техният живот е възможен. Отделението разполага с модерна апаратура и нови кувьози – купени предимно с помощта на дарители.

Календарът може да бъде поръчан на тел. 0883 307211 и електронна поща tveleva91@gmail.com. Тази година д-р Таня Велева, един от най-младите лекари в отделението, се е заела с приемането на заявките.

 

„От началото на годината в УМБАЛ Бургас са родени 253 недоносени бебета. 11 от тях са с екстремно ниско тегло – под 1 килограм. Процентът на недоносените деца нараства – той е около 20%“, съобщи д-р Стилияна Томова, началник на Отделението по неонатология. Тя отправи още един апел за подкрепа – за създаване на семейна стая, в която родителите на недоносените бебета ще могат  да прекарват време с децата си.„

Понякога минават месеци, в които те са разделени. Родителите идват да ги виждат само по време на свижданията и страдат. Бебетата също се нуждаят от допира и гласовете на майките и бащите си. Затова стремежът на всички клиники с неонатологични отделения е да осигурят условия за създаване на тази връзка.

Стаята е налична, нужно е само да бъде ремонтирана и обзаведена. За  което могат да помогнат специалисти-архитекти, дизайнери, строители, производители на мебели. Всеки, който желае да подкрепи осъществяването на идеята, може да се свърже с екипа на Отделението по неонатология.

По повод днешния ден, от Фондация „Нашите недоносени деца“ са изпратили подаръци на всички недоносени бебета, които в момента се намират в отделението.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *