ergererergertg

ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА ЗА РИБАРСКОТО СЕЛИЩЕ КРАЙ БУРГАС

 

 

Напредва процедурата за обявяването на Рибарското селище край Бургас за световно нематериално културно наследство. Съхранените в него фрагменти на рибарски традиции, култура и умения се радват на все по-голямо обществено внимание, дори и  след отиващия си летен сезон. На развитието му като едно от автентичните черноморски рибарски селища бе посветена срещата на Председателя на Сдружение „Морски сговор” – Димитър Янчев  с инж. Петър Кънев – Председател на Парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм. В срещата взе експертно участие и д-р Стефан Пейков от ГЕОПАН – Бургас.

Основната тема на разговорите бе стратегията на Рибарското селище като значима културна и туристическа атракция, образователен и възпитателен център за рибарските традиции по Южното Черноморско крайбрежие.

Бяха набелязани някои насоки за изследователска, популяризаторска и възпитателна работа с децата на Бургас и селищата по Южното Черноморско крайбрежие.

Инж. Петър Кънев, като бургаски народен представител ще  предложи някои допълнения в нашето законодателство. Те ще улеснят и поощрят развитието на рибарството като традиционен поминък. По-нататъшното утвърждаване на селището край Бургас налага и издигането на неговата пилотна роля в черноморския басейн, изискващо съответната обществена подкрепа,  убеден е Димитър Янчев.

 

На снимката :

Председателят на Сдружение „Морски сговор” – Димитър Янчев/вляво/,  народният представител инж. Петър Кънев /в средата/ и д-р Стефан Пейков -Председател на ГЕОПАН – Бургас /вдясно/

Сн. Петър Ракаджийски, Клуб Морски сговор

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *