Петко Стоянов от Несебър извади кръста в Несебър

Обстановката на територията на община Бургас е нормална при зимни условия

 

Всички междуселищните пътища, за които екипите на Община Бургас отговаря са отворени и проходими при зимни условия. Няма села и квартали без ток.

С приоритет продължава да се почистват трасетата на градския транспорт. Всички линии, включително и междуселищните се обслужват нормално. За изминалото денонощие са използвани 320 тона сол и 116 тона луга. Ангажимент за почистването пред търговски обекти, офиси и жилищни блокове имат собствениците.

Към 12 ч. днес няма постъпили сигнали за бедстващи хора. Социалните заведения и детските градини са отоплени и осигурени  с хранителни продукти. Домашен социален патронаж и детска млечна кухня също са осигурени с необходимите продукти и ще работят по обичайния си график от понеделник. Сметопочистването се извършва по график.

 Кметът Димитър Николов е в комуникация с директора на РЗИ Бургас относно нивата на заболеваемост от грип. Съобразно данните, до утре ще се вземе съвместно решение дали да бъде обявена грипна ваканция.

Екипите на Община Бургас са в постоянна координация с ЕVN и ВиК за своевременна реакция при възникнали аварии.

Според прогнозите снеговалежите ще продължават, както и падането на температурите. Гражданите могат да подават денонощно сигнали на телефоните на дежурните на Община Бургас, както и на тел. 112.

Над 11 000 са имениците, които днес празнуват Ивановден в Бургас. Община Бургас им пожелава здраве, успехи и весел празник J

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *