2

Ново термолегло за УМБАЛ Бургас

Благотворителното бягане на 5kmrun купи ново термолегло за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас
 
Съвсем скоро Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас ще получи ново термолегло на стойност 14  400 лв. Средствата са събрани на благотворителните бягания на организацията 5kmrun в София, Пловдив, Варна и Бургас. Ваучерът със сумата бе предаден символично на отделението от представители на организацията – Елица Карагьозова, Васил Динев, д-р Георги Гаврилов. Термолеглото вече е поръчано и се очаква да пристигне до две седмици.
Благотворителните бягания се проведоха едновременно на 1 юни т.г. в 5 парка в 4 града в страната. Бургазлии също бягаха за каузата на отделението, а които не успяха да присъстват, дариха средства по банкова сметка. Персоналът на отделението също се включи в спортната проява. „Благотворителните бягания се провеждат традиционно всяка  година, като каузата всеки път е за различен град. С гордост мога да кажа, че бургаските бегачи събраха три пъти по-голяма сума, отколкото се събира тук обикновено“, сподели представителят на 5kmrun в Бургас Васил Динев.
Това ще бъде второто термолегло на отделението. То е произведено от реномирана германска фирма, лидер в производството на неонатологично оборудване. В отделението сега има само едно термолегло, а броят на бебетата, които се налага да го ползват, се увеличава постояннно. Термолеглото се използва при недоносени новородени при адаптирането им от кувьоз към нормално легло. То поддържа топлинен комфорт от порядъка на 35-37 градуса топлина. Снабдено е със сензори, в него може да се  провежда и фототерапия.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *