New Imager23343

Несебърските полицаи задържаха опасни крадци

Група от четирима мъже / на възраст между 28 и 32 години/, извършваща ежедневни кражби на вещи и парични суми от плажната ивица на Слънчев бряг, бе неутрализирана след активната полицейска дейност на служителите от Районно управление – Несебър.

Задържани са криминално проявените : В.К., 28 годишен от Бяла черква, 31 годишния М.М. от Бяла черква, 29 годишния Т.Т. от Павликени и 32 годишния К.К. от Бяла черква, които от началото на месец юли отседнали на квартира в Свети Влас и ежедневно извършвали кражби на вещи и парични суми, собственост на летовници, оставяли багажа си без надзор на плажната ивица основно в Слънчев бряг. Откраднатите вещи / мобилни телефони, таблети, ръчни часовници, слънчеви очила, лаптопи и др./ продавали впоследствие в Левски, Павликени и Варна.

За придвижването си мъжете използвали лек автомобил „Мерцедес 124”, с великотърновска регистрация, собственост на 56 годишен мъж от Павликени. Извършено е претърсване в обитаваното от В.К., М.М., Т.Т. и К.К жилище, като са намерени и иззети множество от откраднатите вещи / дамски чанти, лични документи, мобилни телефони, лаптопи, таблети, парични средства, портфейли, маркови слънчеви очила и др./

Съвместно с отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас е извършено претърсване в домовете на 31 годишния Й.Б. от Левски, 51 годишния Т.Р. от Павликени и 35 годишния Н.К. от Варна, като са намерени и иззети множество вещи – предмет на кражби, осъществени в Слънчев бряг / 48 мобилни телефони „Айфон”, 10 мобилни телефони „Самсунг” и „HTJ”, 6 други мобилни телефони, 11 таблети, 3 лаптопи, 5 маркови ръчни часовници, 18 маркови слънчеви очила, множество протектори и калъфи за мобилни телефони, калъфи за слънчеви очила, раници, портфейли, плажни принадлежности, лични документи на чужди граждани, раници, мъжки и дамски чанти/.

Констатирано е, че групата действала от началото на месец юли до 07.08.т.г., като набелязвали жертвите и оставеното им без надзор лично имущество след кратко наблюдение. Обикновено извършвали кражбите, докато плажуващите влизали в морето.

В качеството на обвиняем по образувано досъдебно производство за кражба / на раница, съдържаща два мобилни телефона и слънчеви очила, осъществена в условията на повторност в немаловажен случай/ е привлечен 31 годишния М.М. от Бяла черква, на когото е наложена на мярка за неотклонение „Задържане под стража за срок от 72 часа”. Същият е приведен в бургаския затвор. Спрямо него и останалите трима – В.К., Т.Т. И К.К. е образувано и бързо полицейско производство за това, че от плажната ивица на Слънчев бряг, след предварителен сговор в немаловажен случай и в съучастие, като съизвършители, чрез използване на моторно превозно средство, отнели чужди движими вещи, оставени без постоянен надзор, от владението на различни лица, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Работата по документиране престъпната дейност на лицата  продължава от служители на РУ Несебър.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *