150003580970257

На Пристанище Бургас – изложбата „Европейското откриване на Черно море. Френски връзки”

 

 

 

каре- ГУ ДППИПо случай навършването на 25 години от създаването на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, в Бургас ще бъде представена изложба „Европейското преоткриване на Черно море. Френски връзки.“ Изложбата ще бъде подредена в обновената „Магазия 1” на Пристанище Бургас – символичната морска врата на България. Откриването ще бъде на 28 юли 2017 година от 18 часа.

01_anonsОрганизатори на събитието са Дипломатическият институт към Министъра на външните работи на Република България и Международният търговски и културен център ГЕОПАН – Бургас. Експозицията гостува в Бургас със съдействието на Областна управа, Община Бургас и под специалния патронаж на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”.

 

Мястото за представяне на изложбата не е случайно, защото изграждането на бургаското пристанище е неразривно свързано с френските пристанищни власти, архитекти, инженери и конструктори. Обновената „Магазия 1” със съхрaнената автентична нитована подпокривна конструкция тип „Айфел” е пример за съхранена история в съчетание с нова функционалност на сградата.  Възстановяването на Магазия1 в бургаското пристанище е един от най-успешните проекти на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *