150822362759188

Над 20 доброволци се отзоваха на призива за помощ на УМБАЛ Бургас

 Лекари и сестри от други отделения на УМБАЛ Бургас вече дават дежурства при пациенти с КОВИД
 
От петък до днес над 20 доброволци се отзоваха на призива на УМБАЛ Бургас да помогнат на лекарите и сестрите в отделенията, в които диагностицират и се грижат за пациенти с КОВИД-19.
Част от тях днес преминаха инструктаж при главната сестра на болницата и в близките дни ще съобщят кога могат да бъдат на линия. Трима души подадоха молби за работа в болницата, сред които и медицинска сестра. Има и парамедици, които са участвали в обучителни модули в Спешно отделение и ще помагат на лекарите там.
В момента се подготвя списък с доброволци – студенти специалност „Медицинска сестра“ от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, които не успяха да присъстват днес, но изпратиха представител. Част  от тях също ще бъдат назначени на трудов договор. Има и обаждания от новозавършили лекари, които също изявяват желание да работят в УМБАЛ Бургас.
Лекари от други отделения на болницата от днес също дават дежурства в Инфекциозно отделение – както в КОВИД-сектора, така и в сектора, в който се настаняват пациенти с други инфекциозни заболявания.
Доброволците с медицинско образование ще бъдат назначени в Инфекциозно отделение. Останалите ще бъдат в помощ на лекари и сестри от други звена на болницата, в които също има пациенти с КОВИД.
Телефони за записване на доброволци:
За завършили лекари –  056 81-05-95, 056 894-707
За доброволци с немедицинско образование – 056 894 710, 056 894 859
……………………………………….
Лекари и сестри от други отделения на УМБАЛ Бургас вече дават дежурства при пациенти с КОВИД
 
Лекари и сестри от други отделения на УМБАЛ Бургас вече дават дежурства при пациенти с КОВИД. Крайната мярка се наложи заради нуждата от помощ на персонала в Инфекциозно отделение, който не е в състояние да се грижи за толкова много болни. Изготвен е график, според който лекари и сестри от други отделения се командироват в Инфекциозното. Въпреки първоначалния отказ да помогнат на колегите си, част от тях все пак ще го направят. Първите дежурства са на лекари от Ревматологично отделение, които от вчера застъпиха на поста. Пример даде началникът на отделението д-р Иван Казмин, който е в пенсионна възраст, но без колебание прекара целия вчерашен ден в КОВИД-сектора. Всички лекари от Ревматологията също ще дежурят, както и медицински сестри. Някои от тях също наближават 60-те години, но споделят, че макар и да не подлежат на мобилизация заради възрастта си, ще поемат риска и призовават по-младите колежки също да помогнат.
Кардиологичното отделение на УМБАЛ Бургас също ще отдели лекари и сестри за дежурства.  Въпреки командироването, персоналът все още не е достатъчен, за да обслужва всички 60 легла, разкрити за пациенти с КОВИД. Трудности създава и фактът, че те се намират в две отделни сгради на болницата – в Инфекциозно отделение и на 10-я етаж в терапевтичния корпус, на мястото на Отделението за долекуване. Още 10 легла продължават да работят и за пациенти с други инфекциозни заболявания, които също се нуждаят от лекар-инфекционист.
От днес Спешно отделение вече е с разширен изолатор, в който ще изчакват прием докараните с линейки съмнителни пациенти, докато излязат тестовете им за КОВИД. Изолаторът се намира на мястото на бившия детски спешен кабинет. Разширеният изолатор ще освободи място в Спешно отделение, екипите на линейките също ще могат по-бързо да отиват на друг адрес, защото сега има случаи, в които пациентите чакат в тях поради липса на място.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *