4

Наградиха бургаски полицаи

Почетна грамота за съществен принос и постигнати високи професионални резултати получиха служителите от отдел „Криминална полиция” – група „Наркотици” към ОДМВР – Бургас от Посолството на Република Италия и Община Благоевград.

Наградата е на името на италианския магистрат Джовани Фалконе и се връчва традиционно от 2009 година насам, като цели подпомагане усилията на полицаите и магистратите в защита на обществените интереси и авторитета на професията и за ограничаване влиянието на организираната престъпност и намаляване криминалните прояви, както на локално, така и на национално ниво.

В конкурса под надслов „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж”, организиран от Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград, участваха множество кандидатури на полицейски звена и структурни единици от цялата страна, като безапелационно бургаската дирекция бе отличена с почетната грамота за неутрализирането на няколко организирани престъпни групи, занимаващи се с разпространение на наркотични вещества, както и овладяването на осем мобилни нарколаборатории.

Отчетен бе и приносът на  служителите от отдел „Криминална полиция” – група „Наркотици” към ОДМВР – Бургас по отношение разкриването на множество оранжерии за отглеждане на марихуана, позиционирани по Южното Черноморие.

Наградата бе връчена лично от посланика на Италия – негово превъзходителство Стефано Балди, който сподели „Борбата с престъпността е борба, която се извършва ежедневно. Искам да благодаря за церемонията в памет на Джовани Фалконе. Зная, че когато се организират подобни инициативи, зад това стоят много хора“.

Преди официалното награждаване гостите бяха поздравени от творците на Ансамбъл „Пирин“ и председателят на ОбСНВ д-р Теменужка Любенова, която приветства всички гости и участници в конкурса, изразявайки специална благодарност на посланика за всеотдайната работа и подкрепа при организирането и провеждането на конкурса.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *