Emona_far

НАБЧ:“В предизборен период някои медии ще ползват евтини лъжи“

Докато активисти на Национална асоциация „Българско Черноморие“ почистваха боклуците останали от дивокъмпингуващите върху плажа за природосъобразен туризъм – Иракли, намериха три умрели лебеда. За тях бяха информирани РИОСВ гр. Бургас и РИОКОЗ гр. Бургас. Най-вероятно птиците са починали от вирусно заболяване.

Активисти на асоциация информираха управителния съвет и за това, че информационен сайт на г-н Прокопиев си позволява нагло да лъже. Журналистиката отново се изявява като инструмент за разделение на обществото чрез тиражиране на ЛЪЖА. Информационният сайт „Дневник“ си позволи да публикува следната лъжа: „На Иракли – един от трите диви плажа, на които миналата пролет депутатите забраниха със закон всякаква стопанска дейност и обществени мероприятия, ще се строи пак.“

Депутатите забраниха стопанска дейност върху плаж Иракли! Върху плажа никога не се строило, няма и да се строи! Това не значи, че на няколко стотин метра от плажа е забранено строителството. Строителство на бунгала върху частни урбанизирани терени.

РИОСВ-Бургас е изпълнило своето задължение като компетентен орган и е дало експертната си оценка.

Още една интернет страница „Expert.bg” си позволи да лъже: „Пореден зелен сигнал за старт на строителството на един от дивите плажове на българското Черноморие – Иракли, е дала Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ).“

Обществото не бива да бъде лъгано, а информирано. За да стане ясно на хората, ако приемем, че ще се извършва ремонт на кубетата на храм паметника Александър Невски, то значи, че се застроява градинката пред сградата на президентството на „Дондуков“ 2. Точно такава е „истината“, публикувана от двата интернет сайта.

В предизборен период явно някои медии ще ползват евтини лъжи, за да вдигнат рейтинга си. Ние от НАБЧ през предизборния период ще се опитаме да направим мониторинг на лъжливите медии. Започваме от вчера!!! Надяваме се дълбоко уважаваната от нас журналистика да се самоочисти от нечистоплътни дописници.

 

Национална асоциация „Българско Черноморие“

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *