19897696_1984996788399913_2041365286_o-1

„М-Бус” благодари на свой шофьор, спасил пътници при жестока катастрофа

 

При инцидента товарен бус се врязва в микробус с пътници, пътуващ по линията Бургас – Плевен

Транспортна фирма „М-Бус” благодари на свой шофьор за бързата и адекватна реакция, с която спасил живота на близо 20 пътници в микробус  по линията Бургас – Плевен. При тежкия инцидент  товарен бус  се врязал странично  в микробуса  на пътна отсечка малко след Сливен. Макар катастрофата да е станала на 2-ри юли,  на превозвача продължават да се обаждат пътници, за да изкажат благодарността си.

„Живи сме,  заради бързата реакция на шофьора, който опита да избегне удара, а след това разби едно от стъклата  и ни помогна да излезем”, споделя пътничката Грета Кръстева.

Шофьорът-герой се казва Осман Исмаил и работи в „М-Бус” от 2013г. За части от секундата преди сблъсъка, той  вижда как към тях с бясна скорост странично приближава бус. Исмаил опитва да навлезе на банкета, но няма как да избегне удара. При катастрофата има трима пострадали, които веднага са откарани в болница, но за щастие животът на всички е вън от опасност. Самият шофьор е с рани по ръцете, защото вратите блокират и се налага да счупи едно от  стъклата , за да изкара пътниците, сред които има жени и малки деца.

Като причина за инцидента, водачът на товарния бус посочва техническа неизправност. Мъжът също реагира адекватно и помага за изкарването на пътниците. От „М-Бус” изпращат други превозни средства, които  транспортират хората до Велико Търново и Плевен.

Ударът е бил толкова тежък, че буквално помила чисто новия  „Фолксваген Крафтер”, a материалните щети са в такъв размер, че той повече няма да се използва.

„За нас най-важното е, че животът на пътниците е вън от опасност. Благодарим на Осман за храбрата постъпка”, заяви управителят на „М-Бус” Румен Христов.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *