New Imageere3wrewrqwr

Министър Василева и кметът на Бургас инспектираха водния цикъл на село Маринка

New Imageьяьяьяьяья

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Бургас Димитър Николов инспектираха напредъка по проекта за изграждане на канализация в село Маринка. Той е финансиран съвместно от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и община Бургас. На проверката присъстваха изпълнителният директор на ПУДООС Ренета Георгиева и зам.-кметът Руска Бояджиева.

„Този проект е прекрасен пример за ползотворното сътрудничество между държавна и местна власт. Чрез ПУДООС тук са инвестирани над 2 млн. лв. за изграждане на линейната канализационна мрежа, а община Бургас изпълнява със свои средства пречиствателната станция и домовите отклонения”, каза министър Василева.

Кметът Николов заяви, че до 20 дни ще приключи най-трудоемката част от проекта – линейната мрежа с дължина 7200 метра. Към момента са изпълнени 7100 метра. Предстои включването на жилищните имоти чрез сградни канализационни отклонения. Готова и напълно оборудвана е пречиствателната станция, на този етап с капацитет 1200 екв. жители.

„Много е важно това, че освен отпадъчните води овладяваме и дъждовните. Всички помним как селото пострада при наводненията преди няколко години. Затова включихме в проекта и изграждане на защитна стена”, добави кметът Николов.

Чрез изграждането на канализационната инфраструктура и пречиствателната станция за преработка на събраните води, ще се предотврати директното им изпускане в река Маринка, а през нея в Черно море в района на Бургаския залив. Проектът повишава качеството на живота и инвеститорския интерес към красивото село. Само през тази година са издадени над 20 разрешения за строеж в Маринка.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *