читалище

«Кинопроба» в Поморие

 

 

афишаМеждународниятфестивал «Кинопроба»ще се проведе в Поморие от 15 до 17 август в читалище «Просвета 1888» с начален час 20:00. В програматасавключени 23  късометражнифилма, чиитоавторисамладирежисьори от 8 държави.

 

В продължение на три дни през августжителите и гостите на морския град щеиматвъзможност да се насладят и споделятсвоите впечатления от «младото кино» на България, Русия, Грузия, Израел, Португалия, Украйна, Куба и Швеция.

 

«Кинопроба»ще предложи на зрителитепрограма, съставена от най-добритеигрални, документални и анимационникъсометражнифилми, коитооще не саизлязли на големиякиноекран. Технитеавторисавъзпитаници на ВУЗ-ове по филмовоизкуство  и дебютанти от различнистрани, коиточестоставатизвестнирежисьори. Сред тяхса Лиза Соколова-автор на уникалнияанимационен проект «Люлката на света», получил първата си награда на «Кинопроба», както и Зоя Киреева с филма «Глупавотомомиче», събралвпоследствие много международнипризове. Възможно е зрителите да припознаят в младитеавториизвестнирежисьорикато Андрей Тарковски, Стенли Кубрик, Такеши Китано и други.

Младитебългарскикинематографистище представят на «Кинопроба» три късометражнифилма: «Съвременна история» (режисьор Анна Милушева), «Тъмната страна» (режисьорЛиляна Стоянова) и «Последнаесен» (режисьор София Илиева)

 

Организаторите на «Кинопроба»подчертават, че фестивалътимаособена роля в рамките на международния проект «България с лице към света»,  който цели да развиетворческия потенциал на страната, да разшириграниците в съвременнотоизкуство и утвърди нови културниинициативи и тенденции.

 

Дати на провеждане: 15,16,17 август

Начален час: 20:00

Адрес: Поморие, Народно читалище «Просвета 1888», ул. Княз Борис I, 51

Телефон за връзка: +359/ 897 251 361
Facebook: kinoproba.pomorie

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *