23844658_10215060856261887_4543085266961803787_n

Инициатива “Доходен съюз”, която цели “Равна заплата за равен труд”

Инициативата “Доходен съюз”, която цели “Равна заплата за равен труд” в целия Европейски съюз,  представи на пресконференция в Бургас заместник – председателя на ВМРО Ангел Джамбазки.

Пред медиите евродепутатът изложи целите на кампанията, сред които водеща е слагането на край на “Европа на две скорости” и уеднаквяване на доходите и стандарта на живот на държавите на изток и на запад в ЕС.

“Ние сме се прицелили в това, Европейската комисия да принуждава западните държави да спазват собствените си правила и да оставят българските работодатели да работят спокойно на запад, за да могат да взимат поръчки и да работят. В момента българските работодатели в Германия работят само като подизпълнители, защото пред тях има десетки пречки. Като пример мога да Ви дам българска асансьорна фирма, която участва на всички поръчки там, никога не може да ги спечели и винаги е подизпълнител на германеца и така работи за по – малко пари. Ние искаме Комисията да позволи на този производител на асансьори да печели, защото той има едни и същи права с германеца, да може след като пазара е общ, тези пречки да ги няма.”

 

selfp

selfp

Подписката стартира на открито в центъра на града, където членове на партията обясняваха на гражданите какво е заложено в идеята и как да попълнят правилно бланките. Беше пояснено още, че своя вот за промяна те могат да дадат и онлайн на www.dohodensauz.eu. За да успее каузата, тряба да бъдат събрани поне един милион подписа от поне седем държави – членки на Съюза в рамките на една година. Джамбазки допълни, че това е една от 7-те европейски граждански инициативи, които въобще са били провеждани, а това трябва да говори колко сериозно е начинанието.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *