2

Инж. Петър Кънев: „Видях изключително тежките условия, при които се работи“

Инж. Петър Кънев: „Видях изключително тежките условия, при които се работи, за да бъде довършено изграждането на граничните съоръжения“

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в Бургас инж. Петър Кънев извърши обход на граничните съоръжения по маршрута от Резово до Малко Търново. Това стана по негова инициатива, след отправена молба към областния управител на Бургаска област  Вълчо Чолаков за организиране на посещението.

„Видях изключително тежките условия, при които се работи, за да бъде довършено изграждането на граничните съоръжения. Големи участъци вече са затворени. Но теренът е много трудно достъпен, особено в зоната от Резово до Сливарово. Въпреки това навсякъде се работи усилено, с цел до началото на лятото цялата граница да бъде затворена.

През последните месеци се изприказваха какви ли не приказки за съоръжението, касаещи качеството на строителството, сроковете, цените му.

1-1Реших, че по-добре е да видя на място и то не от въртолета или от асфалтовия път, а да мина по целия маршрут в Бургаска област. Впечатлен съм – съоръжението се изгражда при изключително труден релеф. Не виждам защо при изградени вече участъци не се осъществява патрулиране. Важно е час по-скоро да се реши в активите на кое ведомство ще е готовото вече съоръжение, за да се гарантира и финансово поддръжката му. И определено ще се наложи доизграждане на видеонаблюдение на по-голямата част от тези над 70 км“, коментира след посещението инж. Петър Кънев.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *