received_329517547829063-1

Жителите на Приморско пред БСП: Лишени сме дори от най-необходимата спешна помощ

„Реално сме лишени от помощ, даже и от най-необходимата спешна помощ“. Това споделиха жители на Приморско пред народните представители от ПГ на „БСП за България“ Петър Кънев, Таско Ерменков и Георги Йорданов. Именно здравеопазването бе сред основните теми по време на срещата, посветена на „Визия за България“.  Хората поставиха въпроса и за ограничаване на достъпа на определени фирми, които не са приближени до ГЕРБ, до обществени поръчки.

Най-безцеремонно те са отстранявани  и не само това – всички репресивни органи, като НАП, им правят проверки и им създават големи проблеми в тяхното функциониране, оплакаха се местните. Образованието също бе сред акцентите. Присъстващите коментираха, че в общината броят на учениците драстично намалява.

„Ние ще поставим въпроса за осигуряването на още един медицински екип за спешна помощ, с още една линейка през летния сезон, която да може да се ползва от хората в община Приморско“ – заяви Георги Йорданов.

Петър Кънев коментира , че има много проблеми, които стоят пред обществото. „Оттук нататък все по-големи турбуленции ще следват и в икономиката, и в обществото.  Има големи диспропорции във всички области на икономиката – и данъчни, и регулаторни, и енергийни и т.н.  Тепърва предстоят сериозни теми, които правителството трябва да разглежда. Не може непрекъснато да се отлагат реформите“ – категоричен е Кънев.

Таско Ерменков представи философията на „Визия за България“. „Визията е направена, за да можем да търсим консенсус сред хората  за бъдещето на държавата. Тя е надпартийна, не е за 4 години, нейният хоризонт е по-голям“ – каза Ерменков. Относно темата за образованието, той посочи, че БСП залага – да има един учебник по един предмет и да се прекрати порочното правило „парите следват ученика“. Демографската криза също бе сред основните въпроси на срещата. „Всичко това, което правим, е с цел да съхраним България и българите в нея, да направим така, че да създадем условия  младите хора да живеят тук“ – заключи Ерменков.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *